Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ- ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ.

Στα πλαίσια κατασκευής του φράγματος Χαβρία, προέκυψε η ανάγκη, ύστερα από καθολικό αίτημα των κατοίκων της Ορμύλιας, να προβλεφθεί η άρδευση ολόκληρης της πεδιάδος Ορμύλιας, η οποία παρουσιάζει από παλιά, έντονα στοιχεία ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Αποδεχθήκαμε το αίτημα, ως δημοτική αρχή, συνεργαστήκαμε άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να υποβληθεί αίτημα προς τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος και ανταποκρίθηκε άμεσα, χρηματοδοτώντας τη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών με το ποσό των ΤΡΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΊΩΝ, ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ (3.300.000).


Στη συνέχεια και εν όψη δημοπράτησης των σχετικών μελετών με διεθνή διαγωνισμό, θέλοντας να προλάβουμε ενδεχόμενα λάθη, ζητήσαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, υδραυλικών και εγγειοβελτιωτικών έργων να μας επισκεφθούν, ετσι ώστε να γίνει η σχετική αυτοψία και να ζητηθούν οι σχετικές διευκρινήσεις. Έτσι κι έγινε. Συναντηθήκαμε στο δημαρχείο Πολυγύρου, με το Γενικό Διευθυντή υδραυλικών και λιμενικών έργων και κτιρίων κο Αντώνη Κωτσώνη, με τη Διευθύντρια εγγειοβελτιωτικών και αντιπλημμυρικών έργων κα Γεωργία Καστραντά, με τους αιρετούς εκπροσώπους της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας και με τον αρχηγό της Ελάσσονος αντιπολίτευσης. Έγινε διεξοδική συζήτηση επι χάρτου, υποβλήθηκαν ερωτήματα, δόθηκαν απαντήσεις και στη συνέχεια έγινε η σχετική αυτοψία σε ολόκληρο το χώρο που θ αναπτυχθούν τα αρδευτικά δίκτυα και λάβαμε τη ρητή διαβεβαίωση και δέσμευση, ότι δημοπρατούνται άμεσα οι σχετικές μελέτες με διεθνή διαγωνισμό.


Θεωρούμε, ότι ανοίγει πλεόν ένας νέος αναπτυξιακός κύκλος για την περιοχή της Ορμύλιας.
Θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Υποδομών κ. Kostas Karamanlis για τη στήριξή του και την άμεση χρηματοδοτική αποδοχή του αιτήματός μας.
Συνεχίζουμε..

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: