Χαλκιδική: “Τραγικό λάθος” είπε ο αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της μεσίτριας

Αναβιώνει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση της φρικτής δολοφονίας μίας 36χρονη μεσίτριας, μητέρας τριών παιδιών. Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί, μετά την επίσκεψή της στο “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2017. Τελικά, εντοπίστηκε νεκρή σε μία απόκρημνη περιοχή, στη Χαλκιδική.

Κατηγορούμενος είναι ένας ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο και περιύβριση νεκρού.

Ο ίδιος πήρε τον λόγο πριν ξεκινήσουν οι καταθέσεις των μαρτύρων και ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει κάτι. “Δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω, λυπάμαι πάρα πολύ. Ήταν ένα τραγικό λάθος”, είπε χαρακτηριστικά.

“Είναι πρόκληση για την οικογένεια να λέει ότι πρόκειται για ιατρικό λάθος”

Τα λόγια του αυτά, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της συνηγόρου της οικογένειας του θύματος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, η συνήγορος Κική Πακιρτζίδου τόνισε: “ο κατηγορούμενος στην αρχή της τοποθέτησης του επανέλαβε ότι πρόκειται για ιατρικό λάθος. Η μητέρα της εκλιπούσας κατέθεσε σήμερα και είπε ότι όταν έδιωξε την κόρη της για τελευταία φορά τον Απρίλιο του 2017, για να επισκεφτεί το νοσοκομείο, ήταν ένας άγγελος με ξανθά μαλλιά. Μάλιστα, δεν άντεξε να δει φωτογραφίες του πτώματος και εμείς προσκομίσαμε στο δικαστήριο, για να μάθουν και οι ένορκοι, πως βρέθηκε αυτός ο ξανθός άγγελος. Ένα πτώμα, ουσιαστικά μούμια, φαγωμένη από μύγες και από σκυλιά. Είναι πρόκληση για την οικογένεια να λέει ότι πρόκειται για ιατρικό λάθος”.

Μία φίλη της άτυχης 36χρονης, τόνισε: “Ήμουν φίλη με την θανούσα πολλά χρόνια. Ήταν ένα εξαιρετικό πλάσμα, μια εξαιρετική μητέρα και γυναίκα. Δεν μπορώ να το δεχτώ ως ιατρικό λάθος. Αν ήθελε να τη βοηθήσει και να τη σώσει, θα μπορούσε μέσα στο νοσοκομείο να αντιδράσει, αλλά αυτός σχεδίαζε πως θα την εξαφανίσει”.

Το χρονικό της δολοφονίας της μεσίτριας στη Χαλκιδική – “Ήμουν χαμένος τελείως”

Η 36χρονη, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφτεί το Νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”, ώστε να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια.

Ο κατηγορούμενος γιατρός, την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του κτιρίου, ενώ της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, δεν ήταν απαραίτητα για μια τέτοιου είδους επέμβαση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί αναπνευστική καταστολή με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Τα επόμενα 24ωρα, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης, καθώς ο κατηγορούμενος “φόρτωσε” το πτώμα της στο αυτοκίνητό του και την οδήγησε στη Χαλκιδική, όπου και πέταξε το πτώμα της σε γκρεμό, στην περιοχή Παλιούρι.

Ο ίδιος, στην πρωτοβάθμια δίκη, είχε υποστηρίξει ότι ο θάνατος της γυναίκας ήταν αποτέλεσμα ιατρικού λάθους, ενώ επιχειρώντας να δικαιολογήσει τις μετέπειτα ενέργειές του απολογήθηκε ότι τα έχασε, όταν διαπίστωσε ότι η ασθενής ήταν νεκρή.

“Δεν βρήκα το θάρρος να απευθυνθώ σε κάποιον να πω τι είχε συμβεί. Δεν μπορούσα να το αποδεχθώ, ούτε να σκεφθώ ψύχραιμα. Την έβαλα στο αυτοκίνητο κι άρχισα να οδηγώ. Ήμουν χαμένος τελείως”, ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: