Γιατί δεν πρέπει να ανεβάζουμε φωτογραφίες στα social media όταν είμαστε στο εξωτερικό;

Τα social media έχουν γίνει μια δεύτερη ζωή για τους περισσότερους από εμάς. Για άλλους περισσότερο για άλλους λιγότερο. Μοιραζόμαστε, σχολιάζουμε και είμαστε συνεχώς «μαζί» με διαδικτυακούς φίλους σε μια πραγματικότητα που είναι μεν εικονική, αλλά δεν παύει να είναι πραγματικότητα.
Φυσικά, εκτός από τα πλεονεκτήματα τους, έχουν και πολλά μειονεκτήματα. Και μπορεί αυτό να μας βάλει σε κίνδυνο. Εδώ και κάποιο καιρό, αυτός ο κίνδυνος μπορεί να μεταφραστεί έως και τη διάρρηξη. Αν φύγουμε διακοπές για το εξωτερικό, μοιραζόμαστε πάνω στη χαρά μας την τοποθεσία μας, ανεβάζοντας κυρίως φωτογραφίες για να τις δουν όλοι οι friends και οι followers. Αυτό που προς στιγμήν ξεχνάμε, είναι ότι μπορεί ορισμένοι επιτήδειοι να παραμονεύουν και όταν τις δουν να αναλάβουν δράση.

Αφού λοιπόν μάθουν ότι είμαστε διακοπές, ειδικότερα να είμαστε πολύ μακριά, σε μια ξένη χώρα, είναι σίγουροι ότι το σπίτι είναι άδειο και είναι εύκολο να μετατραπεί σε στόχο.

Όπως αναφέρει η New York Post, μια έρευνα του 2019 διαπίστωσε ότι 1 στους 12 ανθρώπους ήταν θύμα διάρρηξης ενώ έκανε διακοπές, έχοντας εκείνη την εποχή ανεβάσει φωτογραφίες της απόδρασής του και της τοποθεσίας του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γι’ αυτό, αν θέλετε να πείτε σε κάποιον ή κάποιους ότι βρίσκεστε σε ένα εξωτικό μέρος απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας κοκτέιλ, καλύτερα να τους στείλετε απευθείας το βίντεο ή τη φωτογραφία, ή φροντίστε εξαρχής να ρυθμίσετε το προφίλ σας ώστε αυτές οι αναρτήσεις να μην είναι δημόσιες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: