ΔΥΠΑ: Αλλαγή της τελευταίας στιγμής για τον Κοινωνικό Τουρισμό

Παράταση μέχρι τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής, 3 Ιουλίου, έδωσε η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), στην υποβολή αιτήσεων από παρόχους τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών, για να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού (2022 – 2023).

Η αίτηση υποβάλλεται στο Μητρώο Παρόχων, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi- tourismou

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού.UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5- 12% σε ξενοδοχεία και 3-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή.

Επιπλέον, για το μήνα αιχμής που είναι ο Αύγουστος προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20% όπως και πέρυσι, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%, ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Απάντηση