Η Αρχόντισσα της Χαλκιδικής στο OPEN

Την ”Αρχόντισσα της Χαλκιδικής” την Αρναία και την  ανάδειξή της ανάμεσα στα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας από το αμερικανικό δίκτυο CNN το 2019 και φέτος από το Υπουργείο Τουρισμού που επίσημα ξεχωρίζει την Αρναία ως ένα από τα τρία ομορφότερα χωριά της χώρας, παρουσίασε σε ζωντανή σύνδεση στο OPEN – Το Ανοιχτό Κανάλι, ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος.

Η “αρχόντισσα της Χαλκιδικής” Αρναία, μετά από αίτημα και υποβολή φακέλου από το Δήμο Αριστοτέλη, προκρίθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού μαζί με δύο ακόμα χωριά της Ελλάδας, για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Πρωτοβουλία με την επωνυμία “BEST TOURISM VILLAGES” του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO)

Ο Δήμος Αριστοτέλη ενημερώθηκε επισήμως από το Υπουργείο Τουρισμού, ότι η Ομάδα Εργασίας που συστάθηκε με απόφαση της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη, στην τελική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων συμμετοχής, προκρίνει τη συμμετοχή στην Πρωτοβουλία “Best Tourism Villages” των Δήμων Αριστοτέλη (Αρναία Χαλκιδικής), Ηγουμενίτσας (Πέρδικα Θεσπρωτίας) και Σάμης (Φισκάρδο Κεφαλλονιάς).

Ο θεσμός “Best Tourism Villages” σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την ανάδειξη αυτών των χωριών όπου ο τουρισμός διατηρεί πολιτισμούς και παραδόσεις, γιορτάζει τη διαφορετικότητα, παρέχει ευκαιρίες και προστατεύει τη βιοποικιλότητα. Επιπλέον, ξεχωρίζοντας τα χωριά που αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα τουριστικών προορισμών με πολιτισμικά και φυσικά πλεονεκτήματα, ο θεσμός καθιστά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμό, σύμμαχο των χωριών αυτών στην προσπάθεια για την περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξή τους.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: