Πανελλήνιες 2022: Σε ποια μαθήματα είναι χαμηλές οι επιδόσεις των υποψηφίων

Πανελλήνιες 2022: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής – Διχάζουν τα πρώτα πορίσματα για τις επιδόσεις των μαθητών στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις

α Μαθηματικά στις Πανελλήνιες 2022 φαίνεται να αναδεικνύονται στον μεγάλο ρυθμιστή της φετινής εξεταστικής διαδικασίας για τα ΑΕΙ, καθώς ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας τους «ρίχνει» τους υποψηφίους του 4ου Επιστημονικού Πεδίου Οικονομικών Σπουδών και Σπουδών Πληροφορικής, επηρεάζοντας ταυτόχρονα και εκείνους του 2ου Επιστημονικού Πεδίου Θετικών Επιστημών.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» και τη Μάρνυ Παπαματθαίου, βαθμολογητές κάνουν λόγο ακόμα και για ιστορικό χαμηλό στο συγκεκριμένο μάθημα, με το ποσοστό όσων έγραψαν κάτω από 10 να φτάνει το 80%-85 στο 4ο Πεδίο και το 60%-65 συνολικά.

Πτώση στις βάσεις 2022

Σε ό,τι αφορά τις βάσεις 2022αυτές αναμένεται να κινηθούν πτωτικά, όπως και οι βαθμοί των υποψηφίων στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Συνολικά, αναμένεται πτώση των βάσεων για τα ΑΕΙ, η οποία θα καταγραφεί κυρίως στο 4ο πεδίο.

Από την εικόνα αυτή φαίνεται ότι γλιτώνει μόνο το 3ο επιστημονικό πεδίο των επιστημών Υγείας με μικρές αυξομειώσεις.

Τα μαθήματα αποτυχίας και επιτυχίας

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας αναφέρουν:

Νεοελληνική Γλώσσα: Οι επιδόσεις των υποψηφίων φέτος θα είναι λίγο καλύτερες από τις αντίστοιχες περσινές.

Μαθηματικά: Αναμένεται ένα τεράστιο ποσοστό υποψηφίων με βαθμολογίες κάτω από τη βάση.

Φυσική: Αναμένεται να καταγραφούν γραπτά με βαθμολογίες γύρω ή και κάτω από τη βάση σε ποσοστό 50%.

Χημεία: Οι επιδόσεις αναμένεται να είναι καλύτερες από πέρυσι, ωστόσο θα έχει αυξημένο αριθμό γραπτών κάτω από τη βάση σε σχέση με εκείνα του προηγούμενου έτους.

Βιολογία: Φέτος τα θέματα ήταν πιο δύσκολα από πέρυσι, άρα και οι επιδόσεις των υποψηφίων θα είναι χαμηλότερες. Οι εκτιμήσεις δείχνουν συνωστισμό στις βαθμολογίες μεταξύ 45-70 στην κλίμακα του 100.

Αρχαία Ελληνικά: Φέτος τα θέματα ήτ5αν πολύ απαιτητικά και αυτό οδηγεί σε πτώση των υψηλών βαθμολογιών. Οι αριστούχοι αναμένεται να είναι αισθητά λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι και οι αποτυχόντες πολύ περισσότεροι.

Λατινικά: Οι βαθμολογίες αναμένεται να είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες περυσινές αλλά αντίστοιχες με αυτές της τελευταίας χρονιάς εξέτασης των Λατινικών.

neolaia.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: