Παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα του “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2022” (βίντεο)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Παναγιώτης Σαρόγλου και η Υπεύθυνη του Καλλιτεχνικού προγράμματος Ρίτα Σίσιου.
Επετειακό χαρακτήρισε το φετινό Φεστιβάλ, καθώς συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς. Το Φεστιβάλ, επισήμως ξεκίνησε το 2001 και συμπλήρωσε πέρυσι τα 20 χρόνια του που δεν μπόρεσαν να εορταστούν λόγω της πανδημίας.
«Το Φεστιβάλ θάλασσας είναι πλέον πολιτιστικός θεσμός, καθιερωμένος και καταξιωμένος, με πλούσιο πρόγραμμα και σημαντικές καλλιτεχνικές παρουσίες, εφάμιλλο με τα Φεστιβάλ μεγάλων πόλεων» δήλωσε χαρακτηριστικά. Δεν παρέλειψε, τέλος να αναφερθεί στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας αλλά και στο πλούσιο πρόγραμμα των Επετειακών Εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή σε συνεργασία με τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους. Θα είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που σύντομα θα ανακοινωθεί.
Ο Πρόεδρος του ΟΠΑ Παναγιώτης Σαρόγλου με τη σειρά του αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, ώστε να παρουσιαστεί και φέτος ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, πλούσιο αριθμητικά αλλά μεγάλο σε χρονική διάρκεια. «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο που είναι συνεχώς κοντά μας, τα μέλη του Δ.Σ του ΟΠΑ αλλά κυρίως όλον τον κόσμο, που με την παρουσία του στηρίζει το Φεστιβάλ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τη χαρά της που για 10 ολόκληρα χρόνια φροντίζει για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εξέφρασε η κα Ρίτα Σίσιου. «Το Φεστιβάλ Θάλασσας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε τα Φεστιβάλ μεγάλων πόλεων. Επιλέγουμε με προσοχή τα καλλιτεχνικά σχήματα. Φροντίζουμε για παράδειγμα να έρχονται ακόμη και θεατρικές παραστάσεις που παίζονται στην Επίδαυρο. Έχει ένα υπέροχο αμφιθέατρο, από τα λίγα στην Ελλάδα με θέα τη θάλασσα κι επίσης διαθέτει καλή οργάνωση και συνέπεια, στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει» δήλωσε χαρακτηριστικά.
*Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα κυκλοφορήσει και το έντυπο πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2022.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: