«Φωτιά» τα καύσιμα: Πόσο επηρεάζουν τιμές και δρομολόγια των ΚΤΕΛ

Οι περισσότερες εταιρείες των ΚΤΕΛ μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει σημαντικές αυξήσεις στα εισιτήριά τους ενώ όσες έχουν προχωρήσει σε τέτοια κίνηση, λένε ότι είναι κάτι αναγκαστικό.

Σε ζωντανή σύνδεση για την εκπομπή «Με Νέα Ματιά» από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων του Κηφισού, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστα Στάμουανέφερε ότι το εισιτήριο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη κόστιζε 36 ευρώ και τώρα ανέρχεται στα 42 ευρώ.  «Είναι από τις περιπτώσεις που αναγκάζονται να πάνε σε αυτή την αύξηση καθώς από τη μία υπάρχει το κόστος του καυσίμου κι από την άλλη δεν έχουν την επιλογή να κάνουν μείωση δρομολογίων καθώς μιλάμε για ένα μεγάλο ΚΤΕΛ που συνδέει τις δυο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Οπότε μιλάμε για πολλά δρομολόγια με τα περισσότερα από αυτά να είναι γεμάτα κόσμο» είπε ο δημοσιογράφος.

Υπάρχουν όμως κι εταιρείες ΚΤΕΛ με δρομολόγια που δεν αφορούν τόσο δημοφιλείς προορισμούς και έχουν τη δυνατότητα από τον Σεπτέμβριο να εξετάσουν το θέμα της μείωσης των δρομολογίων αν κι όπως επισημαίνουν είναι κάτι που δεν επιθυμούν καθώς θέλουν να εξυπηρετούν το κοινό.

Πάντως τηρείται στάση αναμονής για το φθινόπωρο καθώς η περίοδος που διανύουμε δεν θεωρείται ενδεικτική γιατί υπάρχει κίνηση λόγω της τουριστικής σεζόν.

Απάντηση