Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι έρευνες για τους αγνοούμενους στο Ποσείδι – Στις έρευνες και η οικογένεια του ενός

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο νεαρών, 28 και 30 ετών, που εξαφανίστηκαν από το μεσημέρι του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι, στη Χαλκιδική. Μαζί με άλλον έναν φίλο τους, ο οποίος διεσώθει, είχαν επισκεφθεί τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές διακοπές. Στην περιοχή έφτασαν ο πατέρας και ο αδερφός τού ενός από τους δύο αγνοούμενους, συνδράμοντας στις έρευνες. 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο σημείο επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο ιδιωτικά.

Οι έρευνες συνεχίζονται και από εθελοντές διασώστες του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. με πεζοπόρα εθελοντικά τμήματα στην ακτογραμμή από την περιοχή που παρασύρθηκαν οι δύο νεαροί έως και τη Φούρκα. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 12 εθελοντές διασώστες από τη Θεσσαλονίκη και οκτώ από τη βάση της Κασσάνδρας. Επίσης, στο σημείο βρίσκεται drone, δύο σκάφη καθώς και με διασωστικός σκύλος για την παράκτια έρευνα.

H ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης και Νέων Μουδανιών, για περιστατικό τριών αγνοούμενων λουόμενων, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΟΣΕΙΔΙ” Χαλκιδικής.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επτά (07) παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης…περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και εθελοντές διασώστες Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ν. Μουδανιών εντόπισε και περισυνέλεξε σώο, έναν 25χρονο εκ των τριών αγνοουμένων και τον μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο “ΝΕΑΣ ΣΚΙΩΝΗΣ”, από όπου παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Απάντηση