Ιστορική επιτυχία για το Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής: δικτυώνεται τουριστικά με τους σημαντικότερους Δήμους της Σικελίας!

Road Show τουρισμού στη Σικελία οργάνωσε και πραγματοποίησε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής (22 – 25.8.22), αξιοποιώντας στο έπακρο την πολιτιστική του δικτύωση με το Παλέρμο (Οκτώβριος 2021), αλλά και την ένταξή του στο μεσογειακό παρατηρητήριο προορισμών Ο.Τ.Ι.Ε. (Ιανουάριος 2022). Κατάνια, Ταορμίνα, Μεσσήνα και Παλέρμο αποτέλεσαν τις τέσσερις (4) πόλεις, που για τέσσερις (4) ημέρες βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ανατολικής Χαλκιδικής.
Θέμα της πρωτοβουλίας αποτέλεσε κυρίως ο σχολικός τουρισμός, ενώ δεν αποκλείσθηκαν προτάσεις πολιτιστικού, προσκυνηματικού, γαμήλιου και θαλάσσιου τουρισμού. Έμφαση σε κάθε παρουσίαση δόθηκε στις δραστηριότητες του προγράμματος με τίτλο «μικροί αριστοτελικοί περιπατητές», καθώς και σε εκείνες που αναπτύσσονται στο Δήμο Αριστοτέλη και σχετίζονται με την ανάδειξη της αυθεντικότητας του κάθε επί μέρους τόπου και οικισμού.
Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος με τίτλο «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο», το οποίο δικτυώνει το Δήμο Αριστοτέλη με επιλεγμένους μεσογειακούς προορισμούς. Στόχος του είναι να εξοικειώσει μαθητές και σπουδαστές με τους πολιτισμούς της Μεσογείου, μέσω ανταλλακτικών προγραμμάτων και συνεργειών.
Στις παρουσιάσεις του προορισμού, που πραγματοποιήθηκαν στην Κατάνια και την Ταορμίνα κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων επαφών με Σικελούς travel agents, διαπιστώθηκε καταρχάς η διάθεσή τους να εντάξουν τον προορισμό στους καταλόγους τους.
Αντίστοιχη ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν στους Έλληνες οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Μεσσήνα, ρίχνοντας μεγάλο βάρος στις σχολικές ανταλλαγές, αλλά και στα προσκυνηματικά ταξίδια.
Κοινή συνισταμένη των επαφών αποτέλεσε η ελληνικότητα της περιοχής, η πολιτιστική κληρονομιά της Μεγάλης Ελλάδας, καθώς και οι κοινές ιστορικές ρίζες.
Τόσο ο Πρόεδρος της τοπικής Ελληνικής Κοινότητας, Δανιήλ Μακρής, όσο και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Μεσσήνας, Vincenzo Caruso, δεσμεύτηκαν να προβούν σε λήψη απόφασης για τη δικτύωση της πόλης με το Δήμο Αριστοτέλη με σημείο αναφοράς την αριστοτελική φιλοσοφία και τον τρόπο που αυτή υιοθετήθηκε από τους Μεσσήνιους μαθητές του Έλληνα φιλόσοφου και ειδικά από τον πλέον άριστο – το Δικαίαρχο.
Ενθουσιώδης ήταν τέλος η υποδοχή που επεφύλαξε στην ελληνική αποστολή ο Δήμαρχος του Παλέρμο, Roberto Sagalla, ο οποίος την ημέρα της επίσημης συνάντησής του με το ελληνικό επιτελείο ύψωσε τιμητικά την ελληνική σημαία στο Δημαρχείο της σικελικής πρωτεύουσας.
Η καινοτόμα πρόταση του Δημάρχου Αριστοτέλη, η οποία αφορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικών ανταλλαγών – σχολικών, πανεπιστημιακών, πολιτιστικών, ιστορικών, συνεδριακών, κλπ., έγινε πλήρως αποδεκτή από το Δήμαρχο του Παλέρμο και την ομάδα του, με αποτέλεσμα να συμφωνηθεί διευρυμένη πολιτιστική δικτύωση τον επόμενο Απρίλιο, η οποία θα υπογραφεί στην Ουρανούπολη και την Ιερισσό, παρουσία επιλεγμένων Δημάρχων της Σικελίας, εκπροσώπων των ελληνόφωνων σικελικών περιφερειών, αλλά και του ίδιου του Σικελού Κυβερνήτη.
Την αποστολή θα πλαισιώσουν υπεύθυνοι πωλήσεων τουριστικών γραφείων του Παλέρμο, με ειδίκευση

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: