Λευτέρης Πετρούνιας: Ο θρύλος των κρίκων με την αδιανόητη κυριαρχία

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο, έφτασε τα έξι σε ευρωπαϊκά και ο Κώστας Χολίδης γράφει για τον σπουδαιότερο γυμναστή της χώρας μας.

Συνώνυμο του αγωνίσματος των κρίκων έχει γίνει πλέον ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει συνδέσει το όνομά του με αυτό το όργανο γυμναστικής και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει για πάντα, καθώς ο Λευτέρης Πετρούνιας απέδειξε για ακόμα μια φορά πως είναι ο κορυφαίος όλων, όχι μόνο στην εποχή του αλλά και στην ιστορία. Ο «άρχοντας των κρίκων» παρά τον έναν χρόνο απουσίας λόγω τραυματισμών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου εμφανίστηκε σαν πρωταθλητής και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Με ένα εξαιρετικά δύσκολο και σύνθετο πρόγραμμα, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατάφερε να συγκεντρώσει 15.133 βαθμούς και να ανέβει στην κορυφή της κατάταξης. Οι υπόλοιποι αθλητές δεν πλησίασαν καν στην επίδοση του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο και πέρασε στο Πάνθεον της Ιστορίας, όχι μόνο των κρίκων αλλά συνολικά της Γυμναστικής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: