Οι τελευταίες για φέτος εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στον Άγιο Στέφανο Αρναίας την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 .

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στον Άγιο Στέφανο Αρναίας
από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους

Ο γνωστός για το γυάλινο δάπεδό του ναός του Αγίου Στεφάνου Αρναίας αποκαλύπτει τα μυστικά του στις εκπαιδευτικές επισκέψεις για κοινό κάθε ηλικίας που διοργανώνει το φετινό καλοκαίρι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους. Η ιστορία των ανασκαφών, που έφεραν στο φως τέσσερις τουλάχιστον φάσεις, που ξεκινούν από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια και φτάνουν μέχρι το σημερινό, μεταβυζαντινό ναό, ξεδιπλώνεται μαζί με προβολές και υλικό αρχείου.
Οι επισκέψεις θα πραγματοποιηθούν στις 4, 5, 11, 12, 18 και 19 Αυγούστου 2022 στις 12.30. Η διάρκεια του προγράμματος είναι συνολικά 45 λεπτά και θα χρειαστεί να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την προηγούμενη της επίσκεψης στο τηλέφωνο 2310-285.163 (Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, κα Ελένη Στούμπου) ή με μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: estoubou@culture.gr. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα, μετά από συνεννόηση, να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα στα αγγλικά ή γαλλικά για ξένους επισκέπτες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: