Σχολεία: Το νέο πρωτόκολλο κορονοϊού – Εντός της εβδομάδας οι εισηγήσεις των ειδικών.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να “κλειδώσουν” οι αποφάσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν φέτος στα σχολεία.

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως τα μέτρα θα είναι ηπιότερα, ωστόσο η κανονικότητα απέχει ακόμη αρκετά.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η διενέργεια self-test πριν την επιστροφή στις αίθουσες, ενώ βούληση είναι η χρήση μάσκας να παραμείνει σε επίπεδο σύστασης. Σε περίπτωση που κάποιο παιδί βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, θα ισχύσουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία, δηλαδή καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα.

Τι ισχύει σε περίπτωση που κάποιο παιδί βρεθεί θετικό στον κορονοϊό

Η υπουργός μιλώντας στο OPEN, ανέφερε ότι σε περίπτωση που κάποιο παιδί βρεθεί θετικό στον κορονοϊό, θα ισχύσουν τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Πολιτεία, δηλαδή καραντίνα πέντε ημερών και μετά έξοδος με μάσκα. «Εκεί κινούμαστε και εμείς. Δεν θα κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι συνέβη σε όλη την κοινωνία», είπε.

Διαβεβαίωσε, δε, ότι «είμαστε σε διαρκή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τους ειδικούς, τον ΕΟΔΥ, καθώς είμαστε σε μια φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό», ενώ, όπως είπε, «καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα πρωτόκολλα έχουν λειτουργήσει πολύ καλά».

Επίσης, η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε και στους διορισμούς εκπαιδευτικών, υπογραμμίζοντας πως έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για 25.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, καθώς «από το 2008 έως το 2020 δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός.

Τέλος αναφέρθηκε και στην καινοτομία της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων, λέγοντας ότι το 50% θα σχολάει στις 17:30 «αφενός για να ενισχυθεί η δημόσια εκπαίδευση και αφετέρου για να φέρει πιο κοντά το ωράριο των σχολείων με το ωράριο της εργασίας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: