Καταγγελίες για αισχροκέρδεια σε καυσόξυλα και πέλλετ: Μέτρα ζητούν οι καταναλωτές από την κυβέρνηση

Αυξάνονται συνεχώς οι καταγγελίες από τους καταναλωτές, που κάνουν λόγο για εκμετάλλευση της ενεργειακής κρίσης από κάποιους πωλητές, καθώς οι τιμές των καυσόξυλων είναι πολύ υψηλές, γι’ αυτό και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων.

Ειδικότερα, οι καταναλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση μέτρα, ώστε να δωθεί μια λύση στο πρόβλημα αυτό, αφού ενδεικτικά η τιμή της ελιάς έχει αυξηθεί από 120 ευρώ σε 150 ανά κυβικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha το υπουργείο Ανάπτυξης θα ξεκινήσει διατίμηση πλαφόν στις τιμές ξύλων και πέλετ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει την πιθανότητα αισχροκέρδειας τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πλαφόν 50% επιπλέον της περσινής τιμής στα δύο αυτά είδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκείνες τις περιοχές οπού μπορεί να γίνει χρήση ξύλου και πέλετ και να μετακινηθού εκείνοι που ήταν πέρσι στο ρεύμα σε αυτά τα προϊοντα ή στο φυσικό αέριο, θα υπάρξει διπλό επίδομα θέρμανσης.

Τέλος, υπάρχει σχέδιο στο υπουργείο Ανάπτυξης για ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης στις επειχηρήσεις, προκειμένου είτε να βάλουν φωτοβολταϊκά, είτε να αλλάξουν τα μέσα με τα οποία εξασφαλίζουν την ενέργεια στους χώρους τους.

Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», είπε επί του θέματος:

«Οταν λέγαμε ότι το φυσικό αέριο ήταν φθηνότερο δεν είχαμε προβλέψει ότι ο Πούτιν θα κάνει πόλεμο και το πετρέλαιο θα εξελιχθεί φθηνότερο κατά έξι φορές.

Για όσους έβγαλαν τον καυστήρα το κόστος είναι της τάξης των 400 το πολύ ευρώ δηλαδή για πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων είναι 1.000 ευρώ.

Μιλάμε για φέτος, εάν ο πόλεμος τελειώσει το φυσικό αέριο θα πέσει. Το φυσικό αέριο είναι πιο φιλικό για το περιβάλλον, το χρειαζόμαστε και θα ξανασυναντηθούμε.

Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει η τιμή του φυσικού αερίου το χειμώνα. Δεν βγαίνουν τα νούμερα για να καλυφθεί η αύξηση, από 160, στα 400 το 2021 και φέτος στα 1600, αλλά τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αποκλιμάκωση με την πανευρωπαϊκή έκκληση για οικονομία».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: