Αγροτικές επιδοτήσεις: Πότε θα πληρωθούν;

Όσοι αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν δικαίωμα στην ενιαία ενίσχυση αναμένεται να πληρωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, την 19η Οκτωβρίου, ή το αργότερο, στις 20 Οκτωβρίου 2022.

Σημειώνεται πως η πληρωμής της ενίσχυσης θα είναι το 50% της ενιαίας ενίσχυσης, όπως ήταν προγραμματισμένο και για το 2021, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα δοθούν προς το τέλος του χρόνου.

Επιπλέον, σε ποσοστό 6% θα μειωθεί το ποσό της επιδότησης σε σχέση με το 2021, σύμφωνα με την κοινή αγροτική πολιτικής της Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι τα χρήματα που καταβλήθηκαν στις 26 Οκτωβρίου για την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης ήταν σε ποσοστό 70%, που αντιπροσωπεύει το 50% της ενιαίας ενίσχυσης.

Επιπλέον, πέρυσι η πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων ήταν εντελώς προβληματική και χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανείς καταστάσεις και ένα «μπάχαλο» που θεωρείται πραγματικά πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντικατάσταση του τότε υπουργού Σπήλιου Λιβανού.

Μέχρι τα Χριστούγεννα και μετά από πολλές και έντονες πιέσεις, ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Δημήτρης Μελάς, ανακοίνωσε ότι έγιναν ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα να βελτιωθούν τα ποσά που χορηγήθηκαν ως εκκαθάριση της βασικής ενίσχυσης έναντι του ποσού της προκαταβολής.

Απάντηση