«Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας»: Ένας μαθητής απαντά και «ρίχνει» το ελληνικό Ίντερνετ

«Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας»: Ένας μαθητής απαντά και «ρίχνει» το ελληνικό Ίντερνετ

Πού να το φανταζόταν η ηθοποιός, δασκάλα θεατρικής αγωγής και μαμά κ. Ελπίδα Κομιανού, ότι ένα post στον λογαριασμό της στο Facebook, με μια έκθεση που έγραψε ο γιος της, απαντώντας στο ερώτημα «Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας», θα «έριχνε» το ελληνικό internet.

Όπως περιγράφει η μαμά πάνω από την φωτογραφία της έκθεσης:

Απάντηση του γιού μου στο εθνικιστικό κρεσέντο προπονητή του που εξέφρασε στα παιδιά το αίτημα -καλοκαιριάτικα- να γράψουν έκθεση (!!!) με θέμα “Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας”!!!

Τι έγραψε ο γιος της;

“Το να είσαι Έλληνας είναι το ίδιο με το να είσαι Αλβανός, Σύριος, Αμερικανός, Γερμανός, Τούρκος. Ο Έλληνας γεννιέται με την ίδια αξία και πεθαίνει με την ίδια. Δεν γεννιέται με κανένα προτέρημα υπέρ του ξένου. Ζει σε έναν τόπο όπως οι υπόλοιποι, απλά με πολύ ήλιο και θάλασσα. Το αρνητικό αυτού του τόπου είναι ότι υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν ότι η ιδιότητα του Έλληνα τον καθιστά ανώτερο έναντι των υπολοίπων. Όλοι γεννιόμαστε ίσοι, όπως και πεθαίνουμε. Η αξία που αποκτούμε προκύπτει από το αν ό,τι κάναμε στην ζωή επηρέασε θετικά την ζωή όλων των ανθρώπων του πλανήτη.”

Το ποστ της μαμάς έχει λάβει περισσότερες από 7 χιλιάδες «αντιδράσεις» και τουλάχιστον 2 χιλιάδες κοινοποιήσεις και ενώ πολλοί είναι αυτοί που τη συγχαίρουν για τις αξίες που έχει μεταλαμπαδεύσει στο παιδί της, δεν είναι και λίγοι αυτοί που την επικρίνουν, θεωρώντας ότι δεν του έχει μεταδώσει το απαραίτητο εθνικό φρόνημα.

Ανεξάρτητα από το πώς κρίνουμε εμείς την έκθεση του παιδιού (αυτό εν προκειμένω δεν έχει μεγάλη σημασία), οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πάντως, ότι ο τρόπος γραφής του είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένος!

Απάντηση