Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ 2022: Πότε θα καταβληθεί στους ανέργους

Στις αρχές Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων 2022 από τη ΔΥΠΑ στους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ και τους δικαιούχους ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι παίρνουν επιδότηση από 1η Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου. Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται 3 ημερήσια επιδόματα ως Δώρο Χριστουγέννων, ενώ για επιδότηση όλο το διάστημα καταβάλλονται 25 ημερήσια επιδόματα.

Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης δεν καταβάλλεται Δώρο Χριστουγέννων.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ και όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και παίρνουν το επίδομα ανεργίας δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων. Το ύψος του δώρου Χριστουγέννων, έως τα 438 ευρώ, υπολογίζεται με τη διάρκεια ανεργίας μέσα στο έτος.

Επομένως, θα ξεκινήσουν να προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων καθώς και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων. Σημειώνεται πως οι πιστώσεις των επιδομάτων θα γίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, καθώς και των μακροχρονίως ανέργων (μέσα στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί) εξακολουθεί να ισχύει.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: