Στη Βαρσοβία ο Δήμος Αριστοτέλη με συνδυαστικά πακέτα διακοπών

Πρόγραμμα D2D επαγγελματικών επισκέψεων σε tour operators της Βαρσοβίας πραγματοποίησε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής με τη συνεργασία του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Πολωνίας – Τσεχίας, προκειμένου να πετύχει την πρώτη οργανωμένη και συλλογική προσέγγιση της πολωνικής τουριστικής αγοράς. 

Οι επισκέψεις των διοργανωτών επικεντρώθηκαν σε παρουσιάσεις ειδικών μορφών τουρισμού, όπως αυτές απαντώνται στην Ανατολική Χαλκιδική, σχετιζόμενες πάντα με το μεσογειακό μοντέλο διακοπών «του ήλιου και της θάλασσας»: καταδυτικές δραστηριότητες, καλοκαιρινές περιηγήσεις, οινικοί δρόμοι, περιπατητικές και ποδηλατικές ανακαλύψεις κυριάρχησαν στις συζητήσεις, οι οποίες εστίασαν μεταξύ άλλων στις υποδομές των τοπικών καταλυμάτων, στην αυθεντική γαστρονομία αλλά και στις προτάσεις βιωματικών εμπειριών που κυριάρχησαν στα ζητούμενα των Πολωνών τουριστικών παραγόντων.

Οι έξι (6) παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικά θερμό κλίμα, γεγονός που επιβεβαίωσε την εν γένει αγοραστική πρόθεση των Πολωνών, όπως αυτή εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των συναντήσεων. Καταλύματα 4 και 5 αστέρων μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τους, δεδομένου ότι σχεδόν το σύνολο των συνομιλητών διακινεί μικρές και μεγάλες ομάδες επισκεπτών στο Νότιο Αιγαίο. Αρκετοί ήταν αυτοί που συνεργάζονται με  οικογένειες, οι οποίες επιλέγουν οργανωμένα ταξίδια σε μικρότερα και φιλικότερα (προς το οικογενειακό περιβάλλον) ξενοδοχεία.

Στην πλειονότητά τους οι Πολωνοί στηρίζουν την τουριστική Ελλάδα και τιμούν το ελληνικό καλοκαίρι. Ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική» ανακαλύφθηκε από την πολωνική τουριστική αγορά πριν από αρκετά χρόνια και εξακολουθεί να υπηρετεί το μοντέλο διακοπών που προτείνεται κατά βάση από τους tour operators της Βαρσοβίας και άλλων πολωνικών μεγαλουπόλεων.

Οι πρώτες προωθητικές αναρτήσεις της Ανατολικής Χαλκιδικής σε blogs πολωνικών ιστοσελίδων συμφωνήθηκε να εμφανισθούν στο τέλος Νοεμβρίου, εναλλασσόμενες καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Ενισχυτικά στη συγκεκριμένη προσπάθεια, ο Δήμος Αριστοτέλη και το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Πολωνίας προετοιμάζουν ταξίδι εξοικείωσης με τη συμμετοχή των σπουδαιότερων Tour Operators της Πολωνίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Απριλίου 2023. Η δραστηριότητα θα επικεντρωθεί σε μία συνδυαστική περιήγηση των συμμετεχόντων product managers στις θάλασσες του Δήμου, η οποία θα ακολουθήσει την τοπική οινική διαδρομή.

«Με την περιοχή να διαθέτει ποικιλόμορφο εύρος εμπειριών, η τοπική τουριστική κοινότητα στοχεύει στην προσέλκυση συνειδητοποιημένων Πολωνών επισκεπτών, που γνωρίζουν τους ακριβείς λόγους επιλογής ενός αυθεντικού ελληνικού προορισμού» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος και συνεχίζει: «Με τις πολωνικές ροές στην Ελλάδα να εμφανίζουν ιδιαίτερη αύξηση και εποχικότητα, δημιουργήσαμε μια ισχυρή βάση τουριστικών δεδομένων, η οποία καλύπτει το σύνολο των τουριστικών μορφών και προωθείται στην Πολωνία σταδιακά και στοχευμένα, ώστε να αντλήσει τον υγιή πυρήνα της τεράστιας πολωνικής δεξαμενής επισκεπτών – που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης».

Απάντηση