Ημέρα Θυσίας του Διασώστη 14.01.2023 σήμερα….

Η 14 Ιανουαρίου καθιερώθηκε από το 2019 ως «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη», με απόφαση του Υπουργείου Υγείας για να τιμηθεί η μνήμη του προσωπικού του ΕΚΑΒ, που έπεσε εν ώρα υπηρεσίας.

Σήμερα, κάτω από τις πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες που βιώνουμε η μεγάλη οικογένεια του ΕΚΑΒ τιμά τη μνήμη του προσωπικού της, που «έπεσε» στο βωμό του καθήκοντος εν ώρα υπηρεσίας.

Η σημερινή ημέρα «Θυσίας του Διασώστη» που είναι μία ξεχωριστή ημέρα τιμής, σεβασμού αλλά και ενσυναίσθησης, συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 36+ χρόνων λειτουργίας του ΕΚΑΒ ως του μοναδικού επιχειρησιακού βραχίονα της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην χώρα μας.

Η θυσία όλων των πεσόντων συνάδελφών μας, ενδυναμώνει και ενισχύει τον επαγγελματισμό μας αλλά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προσφορά μας ως διασώστες, γιατροί και νοσηλευτές.

Μέρες σαν τη σημερινή, ύστερα από 36+ χρόνια, βάζουν ένα ακόμη λιθαράκι στο τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί το ΕΚΑΒ καθημερινά, 365 μέρες τον χρόνο, αναδεικνύοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα της Δωρεάν Δημόσιας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, κρατώντας ψηλά τη σημαία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία γνωρίζει, αναγνωρίζει αλλά και ευγνωμονεί τους Διασώστες του ΕΚΑΒ για τις καθημερινές σκληρές μάχες που δίνουν στη πρώτη γραμμή του επείγοντος, βρισκόμενοι πάντα σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε επείγον περιστατικό ή επείγουσα κατάσταση απώλειας της ανθρώπινης ζωής…!

36+ χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του ΕΚΑΒ, η ημέρα «Θυσίας του Διασώστη» σε συνδυασμό με τη καθημερινή μάχη που δίνουν όλοι τους για τη διαχείριση των περιστατικών του κορωνοϊού, μας επαναπροσδιορίζει αλλά και μας υπενθυμίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής… της ανθρώπινης ζωής που εμείς πρώτοι, από ολόκληρο το υγειονομικό προσωπικό, καλούμαστε να υπηρετούμε και να προστατεύουμε!

Όλοι εμείς έχουμε το ΕΚΑΒ στη ψυχή μας…και με την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος που μας διακατέχει, θα συνεχίσουμε να αντεπεξερχόμαστε επάξια σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής, συνεχίζοντας με αυταπάρνηση να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη στον τομέα της υγείας.

Στο μυαλό όλων όσων μας βλέπουν εκεί έξω στο δρόμο είμαστε οι ΗΡΩΕΣ της καθημερινότητας όπως ΗΡΩΕΣ είναι και όλοι οι πεσόντες, εν ώρα καθήκοντος, συνάδελφοι μας.

Αιωνία η μνήμη τους!»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: