Κοσμοσυρροή στην Χαλκιδική από Βαλκάνιους

Το παλιό ημερολόγιο μας έφερε χειμερινό τουρισμό !!!

Τις τελευταίες μέρες γίναμε δέκτες πολλών παρατηρήσεων από συμπολίτες μας ότι ξαφνικά στο οδικό μας δίκτυο κινούνται ΙΧ με πινακίδες από τα Σκόπια και την Βουλγαρία. Μάλιστα σε κάποιες μικρές ξενοδοχειακές μονάδες υπήρξαν κρατήσεις από Βαλκάνιους, ενώ μέσω πλατφόρμες ενοικίασης , παρατηρήθηκε ανάλογο φαινόμενο και στα παραθαλάσσια σπίτια.

Η αιτία φυσικά για το γεγονός ότι υπήρξε κίνηση καθημερινές μέρες, ήταν το γεγονός ότι τα Σκόπια και η Βουλγαρία γιορτάζουν με το παλαιό ημερολόγιο. Έτσι τώρα έχουν την εορτή των Φώτων με αποτέλεσμα πολλοί να αποφάσισαν να περάσουν την ανάπαυλα στην Χαλκιδική έστω και τον χειμώνα. Κίνηση παρατηρήθηκε και στα Νέα Μουδανιά αλλά και στον Πολύγυρο. Ο λόγος;

Τα ψώνια που χρειάστηκε να κάνουν για αυτές τις μέρες. Μιλώντας με ανθρώπους της τοπικής αγοράς, τόνισαν ότι είδαν Βαλκάνιους να κυκλοφορούν και να ψωνίζουν και πως σίγουρα αυτές οι κινήσεις βοηθούν ώστε σε μια νεκρή περίοδο, να υπάρξουν εισοδήματα. Άλλο ένα γεγονός είναι ότι αρκετοί πολίτες των Βαλκανίων έχουν αγοράσει σπίτια στην Χαλκιδική και έτσι έρχονται συχνά και τον χειμώνα.

καθημερινή εφημερίδα Η Χαλκιδική

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: