Έφυγε από τη ζωή ο Τηλέμαχος Γρηγοριάδης, ο πρωτεργάτης στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Χαλκιδική

Απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών ο Τηλέμαχος Γρηγοριάδης, ένας από τους τελευταίους μεγάλους άνδρες του ελληνικού Τουρισμού, που έβαλε την Χαλκιδική στην “λίστα” των μεγάλων προορισμών.

Ο Τηλέμαχος Νικολάου Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1926 στο Βουκουρέστι Ρουμανίας.  Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και έλαβε πτυχίο από το Πολυτεχνείο Βουκουρεστίου και μεταπτυχιακό τίτλο μάστερ από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ΗΠΑ. Διετέλεσε Επιμελητής στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο.

ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ | Αρχείο Ν. Γρηγοριάδη

Στην Ελλάδα ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία αρχές της δεκαετίας 1960 από τον τεχνικό τομέα.

Αρχικά ασχολήθηκε, ως μηχανικός και εργολάβος, με έργα αρμοδιότητας πολιτικού μηχανικού. Δραστηριοποιήθηκε στην κατασκευή των διυλιστηρίων της Esso Pappas στη Θεσσαλονίκη και στη Ρουμανία, αρδευτικών έργων στο Ιράν και κάθε είδους κτιριακών δημόσιων και ιδιωτικών έργων ανά την Ελλάδα.

Από το 1970 δραστηριοποιήθηκε κυρίως στον τομέα του Τουρισμού στην Χαλκιδική και στην Κρήτη δημιουργώντας τον επιχειρηματικό όμιλο Τηλέμαχου Γρηγοριάδη που αποτελείται από διάφορες εταιρίες, με σκοπούς και δραστηριότητες ξενοδοχειακού, τουριστικού, εμπορικού, τεχνικού και κατασκευαστικού χαρακτήρα.

RemasterDirector_5122f8b34

Κατασκεύασε  μεταξύ άλλων τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα συνολικής δυναμικότητας άνω των 3.500 κλινών Athos Palace 4*, Pallini Beach 4*, Theophano Imperial Palace 5*, Panormo Beach 3* και στη συνέχεια πρόσθεσε στον όμιλο το  Simantro Beach 5* και το Macedonian Sun 3*.

Με την επιμονή, την τόλμη, την αποφασιστικότητα και την επιχειρηματική του ευελιξία έγινε ο πρωτεργάτης στην ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή της Χαλκιδικής, όταν ακόμη ο τόπος αυτός ήταν ένας άγνωστος τουριστικός προορισμός.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 13.30 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι και η ταφή στον Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η οικογένεια του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην σύζυγό του Διονυσία Γρηγοριάδου και στα παιδιά του, Νίκο, Ευγενία και Μαρία.
Οι φωτογραφίες του αειμνήστου Τηλέμαχου Γρηγοριάδη έχουν παραχωρηθεί στο Χ&Τ από τον υιό του Νίκο Γρηγοριάδη.

Απάντηση