Δήμαρχος Κασσάνδρας: 1η εβδομάδα Φεβρουαρίου

Αναστασία Χαλκιά Δήμαρχος Κασσάνδρας ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ, 1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η ανταπόκριση σας στην ανασκόπηση της περασμένης εβδομάδας ήταν πολύ μεγάλη, οπότε συνεχίζουμε και τον Φεβρουάριο. Με χαρά να δεχθώ μηνύματα και σχόλια σας, μας βοηθάνε να γινόμαστε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί για την Κασσάνδρα μας.

Τη Δευτέρα συναντήθηκα με τους συνεργάτες μου για προτεραιοποίηση και κατανομή εργασιών, από μικρό παιδί μου άρεσε να οργανώνω την εβδομάδα μου.

Την Τρίτη, βρεθήκαμε με δημότες και έδωσα μια συνέντευξη για τις δράσεις μας σχετικά με τα αδέσποτα. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται από τον αντιδήμαρχο Pavlos Pantzikis σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, όπως τη Halkidiki Animal Rescue που έχει διευθετήσει πάνω από 700 υιοθεσίες στο εξωτερικό και 1.600 στειρώσεις στην Ελλάδα. Στο σημείο αυτό, να επισημάνω ότι πιστεύουμε πως το ζήτημα των αδέσποτων θα βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του καταφυγίου, που έχει ήδη εγκριθεί.

Τις επόμενες δύο μέρες είχα κομβικές συναντήσεις στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Stelios Petsas, και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ιωάννη Ταγαρά.

Είναι καθήκον του κάθε Δημάρχου να μεταφέρει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας στην κεντρική διοίκηση. Οι συναντήσεις είχαν θετική κατάληξη, εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την επίλυση του θέματος με την πολεοδομία. Επίσης, όπως φαίνεται δρομολογείται και η ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας στην Κασσάνδρα, η οποία θα βοηθήσει στην περαιτέρω ασφάλεια των δημοτών και των επισκεπτών.

Η επιστροφή στον τόπο μου συνδυάστηκε με την κοπή της πίτας των εργαζόμενων του Δήμου σε καθαριότητα και ύδρευση. Αυτοί οι άνθρωποι, 12 μήνες τον χρόνο, δουλεύουν κάτω από δύσκολες συνθήκες και ώρες για να κρατούν την χερσόνησο καθαρή, τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που τιμούν τη θέση τους με τον καθημερινό τους μόχθο.

Τέλος, το Σάββατο συμμετείχα στην κοπή πίτας του λαογραφικού και πολιτιστικού συλλόγου Νέας Φώκαιας. Ήταν μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι ανάμεσα σε δραστήριους ανθρώπους του πολιτισμού και της παράδοσης που συνεχίζουν επάξια την ιστορία των 2.500 χρόνων της Ιωνίας.

Σήμερα Κυριακή η κακοκαιρία έπληξε και την Κασσάνδρα από τις πρώτες πρωινές ώρες συνεργεία του Δήμου και της Π.Ε.Χ κράτησαν όλο το οδικο δικτυο καθαρό.

Είμαστε στις επάλξεις.

Σας εύχομαι μια καλή συνέχεια!.

Απάντηση