Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Χρήστου Αθ. Φυλαχτού “Χνάρια από αίμα”

Κυκλοφόρησε το καινούριο βιβλίο του Χρήστου Αθ. Φυλαχτού. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που διαφωτίζει άγνωστες πτυχές της επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική. Ο ίδιος ο συγγραφέας αποτυπώνει με γλαφυρο τρόπο το εσωτερικό του εγχειρήματος του στο οπισθόφυλλο του.

Γράφει χαρακτηριστικά:

Νοέμβριος 1904. Ένας νεαρός δημοσιογράφος ξεκινάει από την ελεύθερη Αθήνα και προσπερνώντας όλα τα εμπόδια που συναντάει στο διάβα του κατορθώνει να συναντήσει τον γερο-Αργυρό. Έναν γέροντα, ο οποίος βαδί ζει τα εκατόν τέσσερα χρόνια και ζει μόνος του στην κορυφή του βουνού. Με την επιμονή του τον πείθει να του εξιστορήσει τα γεγονότα του 1821, όπου ο ίδιος ήταν αυτόπτης μάρτυρας και κάποιες φορές και πρωταγωνιστης.
Ο γερο-Αργυρός μας πιάνει από το χέρι και μέσα από τα γέρικα αλλά σοφά μάτια του, φωτίζει τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου του, της Χαλκιδικής.
Ο «ήρωας» της ιστορίας, ο Αργυρός, μαζί με την οικογένειά του, καθώς και τους άλλους συνοδοιπόρους του, μας περιγράφει με γλαφυρό τρόπο, τις δυ σκολίες, τις στερήσεις, τις απώλειες, τις σχέσεις με τον κατακτητή, την αγωνία του και ό,τι άλλο συναντάει στη ζωή του. Θα κατορθώσει να αντι κρίσει ελεύθερη την πατρίδα του ή θα το ζήσουν οι επόμενες γενιές. Θα κατ ταφέρει ο νεαρός δημοσιογράφος, με το ψευδώνυμο Φίλιππος Κλεωνάς, να δημοσιεύσει τη συνέντευξη στην εφημερίδα του; Αυτά και πολλά άλλα ερω τήματα απαντώνται στις σελίδες του βιβλίου που κρατάς στα χέρια σου.
Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα δράσης και περιπέτειας, με φόντο την ένδοξη Ελληνική Επανάσταση του 1821, στη Χαλκιδική.

Απάντηση