Οι κυνηγοί-διασώστες έτοιμοι για την Τουρκία – Ο ΟΦΚΑΘ δίπλα στον άνθρωπο!

Σε «κόκκινο συναγερμό» έχουν τεθεί οι κυνηγοί-διασώστες του ΟΦΚΑΘ, μετά και τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη γειτονική Τουρκία.

Η ομάδα του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού είναι σε ετοιμότητα και αναμένει το «πράσινο φως» για να μεταβεί στις σεισμόπληκτες περιοχές για να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων κάτω από τα συντρίμμια.

κυνηγοί-διασώστες ΟΦΚΑΘ
Εικόνα που καταδεικνύει το μέγεθος της καταστρόφης στην Τουρκία… | Φωτ.: indiatoday.in

«Μετά και τον δεύτερο καταστροφικό σεισμό στην Τουρκιά με- δυστυχώς- πάρα πολλά θύματα που ακόμα αγνοούνται….η ομάδα έχει δηλώσει την ετοιμότητα της στην Γενική Γραμματεία Πολίτικης Προστασίας. Είμαστε εν αναμονή, όταν και άμα ζητηθεί επίσημα βοήθεια, από το τουρκικό κράτος, να μεταβούμε με κλιμάκιο πιστοποιημένους εθελοντές, Drone και τον σκύλο διασώστη της ομάδας!», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Ο πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α.Θ, Χρήστος Ράμος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το kynigesia.gr, τόνισε: «Είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε στο ακουστικό μας. Θα αναχωρήσουμε αμέσως. Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει σύνορα. Θα πάμε να βοηθήσουμε με όλη μας την καρδιά!»

Λίγα λόγια για τον Όμιλο

Ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ. είναι μια εθελοντική διασωστική ομάδα με έτος ίδρυσης το 2007. Από το Μάιο του 2008 είναι ενταγμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αρ. μητρώου 55/2008.

κυνηγοί-διασώστες ΟΦΚΑΘ
Κυνηγοί-διασώστες στην Τουρκία: Κλιμάκιο του ΟΦΚΑΘ αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ώρες στην Τουρκία προκειμένου να συμβάλει στην μεγάλη προσπάθεια διάσωσης πολλών ανθρώπων που έχουν καταπλακωθεί από συντρίμμια…

Διαθέτει τρία ιδιόκτητα επιχειρησιακά οχήματα με υλικά υποστήριξης για δασοπυρόσβεση, ορεινή έρευνα – διάσωση, φυσικές καταστροφές, η οποία υποστηρίζεται από ένα drone (τετρακόπτερο) και από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

κυνηγοί-διασώστες ΟΦΚΑΘ
Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του ΟΦΚΑΘ, ράτσας Border Colley.

Επίσης δύο διασωστικά σκάφη εξοπλισμένα με sonar, βυθόμετρο και radar, μια υποβρύχια κάμερα έως 50m βάθος για έρευνα-διάσωση σε θάλασσα, ποτάμι και λίμνη.

Έχει στο δυναμικό του εθελοντές δασοπυροσβέστες πιστοποιημένους από την Πυροσβεστική Ακαδημία, Τμήμα Α’ βοηθειών με έμπειρους πιστοποιημένους εθελοντές διασώστες που υποστηρίζουν τις αποστολές μας.

Επίσης διαθέτει ιδιόκτητη ραδιοσυχνότητα για καλύτερη επικοινωνία των διασωστών του σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η έδρα της Ομάδας είναι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχοντας αναπτύξει ένα ικανό δίκτυο με 17 Βάσεις ετοιμότητας, σε Κιλκίς, Χαλκιδική (3), Φθιώτιδα, Αττική, Ύδρα, Δράμα, Έβρο, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Σπάρτη, Κρήτη (Ηράκλειο), Nαύπλιο, Σέρρες, Ιωάννινα καλύπτοντας πανελλαδικά και προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες μας στους τομείς πυρασφάλειας, δασοπυρόσβεσης, έρευνας – διάσωσης (ορεινής και θαλάσσιας) φυσικών καταστροφών και A’ βοηθειών.

Οι κυνηγοί-διασώστες έτοιμοι για την Τουρκία – Ο ΟΦΚΑΘ δίπλα στον άνθρωπο!

Απάντηση