Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του εξωτερικού αγωγού ύδρευσης της Αμμουλιανής

Ολοκληρώθηκε επισήμως σήμερα, παρουσία του Δημάρχου Αριστοτέλη κ. Στέλιου Βαλιάνου, η κατασκευή ενός πολύ σημαντικού έργου ύδρευσης για την Αμμουλιανή!

Ο λόγος για την πλήρη αντικατάσταση του εξωτερικού αγωγού που μεταφέρει το νερό από το αντλιοστάσιο μέχρι τη δεξαμενή υδροδότησης του οικισμού.

Ο αγωγός μήκους 1.400 μέτρων, είχε επί πάρα πολλά χρόνια σοβαρά ζητήματα διαρροών με αποτέλεσμα να χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού, πρόβλημα το οποίο επιδεινώνεται στην περίπτωση της Αμμουλιανής, αφού πρόκειται για ένα νησί που δεν έχει γεωτρήσεις καθώς το νερό του υδροφόρου ορίζοντα είναι υφάλμυρο.

Ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά: «Με την αντικατάστασή του αγωγού εξασφαλίζουμε πως όσο νερό στέλνουμε από την ηπειρωτική πλευρά του δήμου Αριστοτέλη προς την Αμμουλιανή τόσο νερό θα καταλήγει και στη δεξαμενή προκειμένου να υδροδοτηθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή απώλεια. Το έργο αναβαθμίζει αισθητά την υδροδότηση της Αμμουλιανής. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσέοχυμε για να έχουμε. Η λελογισμένη χρήση και η αποφυγή σπατάλης νερού από κάτοικους και οι επισκέπτες του νησιού, θα προστατέψει ακόμα περισσότερο αυτό το πολύτιμο αγαθό, για όλους. Κι εμείς εδώ θα είμαστε, για να πράξουμε το καλύτερο δυνατόν για περαιτέρω ενίσχυση της Αμμουλιανής και στον τομέα της ύδρευσης. Επόμενος μεγάλος στόχος της Δημοτικής μας Αρχής είναι η έναρξη της Μελέτης για νέο εφεδρικό υποθαλάσσιο αγωγό.»

Απάντηση