Χαλκιδική: Δυο περιστατικά με πρώτες βοήθειες απο εθελοντές

Δυο περιστατικά σημειώθηκαν όπου συνάνθρωποί μας, για άγνωστα αιτία βρέθηκαν στο έδαφος!!!

Το ένα σημειώθηκε στις Καλύβες, όπου ο εθελοντής της ομάδας μας κ. Lambis Korovesis πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες γυρίζοντας το θύμα, σε πλάγια θέση ασφαλείας μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Ο απινιδωτης του σχολείου έφτασε άμεσα στο σημείο του συμβάντος, καθώς οι Καλύβες οργανώνονται συνεχώς!!

Το άλλο περιστατικό σημειώθηκε στον Πολύγυρο, όπου η πιστοποιημένη ανανηπτρια κ. Σοφία Πεγιά έδρασε άμεσα όπως μας εξηγεί στο ποστ της!!!

Παιδιά θέλω να μοιραστώ ένα συμβάν που έλαβε χώρα στον Πολύγυρο το μεσημέρι. Βγαίνοντας Λοιπόν από τον παιδίατρο και με ένα μωρό 20 ημερών στην αγκαλιά μου εκεί στη διασταύρωση πιο κάτω από το τιβέριουs στο παλιό art food αντικρίζω έναν κύριο πεσμένο κάτω με σπασμούς και τρία παλικάρια να προσπαθούν να το σηκώσουν. Επίσης ακόμη ένα άτομο που είχε βγει από το αυτοκίνητό του και ήτανε με το τηλέφωνο στο χέρι. Κατευθείαν σκέφτηκα χωρίς δεύτερη κουβέντα σοφία πρέπει να βοηθήσεις ο άνθρωπος αυτός θα χρειαστεί κάρπα και χωρίς να χάνω χρόνο έδωσα το μωρό στον πατέρα του να το κρατήσει και έτρεξα κοντά τους. Ευτυχώς ο άνθρωπος συνήλθε γρήγορα και στάθηκε στα πόδια του χωρίς να χρειαστεί να επέμβουμε και να κάνουμε καρπα καλέσαμε και το ασθενοφόρο και όλα καλά δόξα τω Θεώ. Με όλο αυτό το συμβάν θέλω να τονίσω ότι το ότι τρέχουμε στα σεμινάρια και μαθαίνουμε Πρώτες Βοήθειες και να το αναρτήσουμε στο Facebook δεν είναι για να παίρνουμε like είναι απλά για να δείξουμε και να μάθουμε ότι μάθαμε και ότι μας έμαθαν στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και να τους παροτρύνουμε να μάθουν πρώτες βοήθειες που είναι πολύ σημαντικό τόσο για τους δικούς μας τους ανθρώπους όσο και για τους υπόλοιπους συμπολίτες μας. Εγώ παιδιά Σήμερα θα κοιμηθώ ήσυχη μπορώ να πω και ευτυχισμένη διότι αποχωρίστηκα λίγο το μωρό μου μέσα στο κρύο αλλά ταυτόχρονα έτρεξα για έναν συμπολίτης μου ο οποίος θα μπορούσε να είναι αύριο μεθαύριο Κάποιος δικός μου. Ναι έχω τη συνείδησή μου καθαρή και είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου αλλά πιο πολύ Είμαι περήφανη για αυτά τα άτομα που ήταν εκεί την κατάλληλη στιγμή .επίσης και τα τρία τα παιδιά που ήταν παλικάρια δεν τα ξέρω αλλά αν ποτέ μάθετε ποια παιδιά είναι να τους δώσετε χίλια συγχαρητήρια από μένα και χίλια Συγχαρητήρια στους γονείς που μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά Χαίρομαι που έχω τέτοιους συμπολίτες επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα του παιδιού μου που δεν με σταμάτησε στο να τρέξω στον άνθρωπο αυτόν και να προσφέρω τη βοήθειά μου.. και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελφη Γουσιου η οποία δίνει ολη της την ενέργεια στο να στηρίζει την AED ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ..και τις δράσεις τους!! απλά ήθελα να το αναφέρω ολο αυτο..καληνύχτα!!

Συγχαρητήρια και στους δυο !!!

Δεν ξεχνάμε τον αλγόριθμο του ERC!!!

Ξεχωρίζουμε σωστά την επιληψία, τη λιποθυμία, την καρδιακή ανακοπή!!!

Πάνω από 200 άνθρωποι αυτή τη στιγμή έχουν πιστοποιηθεί γι’ αυτό ακριβώς το λόγο. Γτ κάποια στιγμή ένας συνάνθρωπος μας θα είναι στο έδαφος!!!

Όσο για εμάς αισθανόμαστε ότι το έργο μας έχει λόγο ύπαρξης ….

AED ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ

Απάντηση