Αναστασία Χαλκιά: Ανασκόπηση, 4ης Εβδομάδας Μαρτίου 2023

Αγαπημένοι Δημότες καλησπέρα,

Συνεχίζω την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί σας, θεωρώ ότι οφείλω να σας ενημερώνω για το τι συμβαίνει στην Κασσάνδρα μας και να ανταλλάζουμε απόψεις.

Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν πολύ γεμάτη, με σημαντικότερο έργο την ανακοίνωση της ψηφιοποίησης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου, συνολικής αξίας σχεδόν 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Θα τοποθετήσουμε 12.500 ψηφιακούς μετρητές στους οικισμούς στην Καλλιθέα, στο Πολύχρονο, στη Χανιώτη και στο Πευκοχώρι. Πολλοί με ρωτήσατε πρακτικά τι σημαίνει αυτό. Μέσω των έξυπνων μετρητών θα εξαλειφθούν οι διαρροές και θα πετύχουμε την ακριβή μέτρηση της κατανάλωσης νερού.🫗 Έτσι, δεν θα έχουμε άσκοπη κατανάλωση νερού, εξοικονομώντας χρήματα για κάθε νοικοκυριό και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Επίσης, μου αρέσει πολύ όταν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συλλόγους και εθελοντικές ομάδες διοργανώνουμε δράσεις για τον τόπο μας. Την Τρίτη, σε συνεργασία με τον Κυνηγετικός Σύλλογος Κασσάνδρας και με τη συμμετοχή των Λυκείων της Κασσάνδρας και του Πευκοχωρίου καθαρίσαμε τον σπουδαίο υγροβιότοπο της Νέας Φώκαιας. Συγχαρητήρια σε όλους, στην Αντιδημαρχία Καθαριότητας και στον Pavlos Pantzikispantzikis.

Aυτή την εβδομάδα είχα και σημαντικές συναντήσεις. Τη Δευτέρα δέχθηκα τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομίας Χαλκιδικής, Συνταγματάρχη κ. Θεόδωρος Ρούμκος, και συζητήσαμε κρίσιμα θέματα ενόψει της θερινής περιόδου.

Την Πέμπτη, επισκέφθηκα τους μαθητές της Α’ Δημοτικού στη Φούρκα, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μου την ανάγκη τους για τη δημιουργία μιας παιδικής χαράς. Τους υποσχέθηκα ότι στη δεύτερη θητεία μου θα κατασκευάσουμε «Το πάρκο των ονείρων» τους δίπλα στο γήπεδο.

Γενικότερα, επειδή το βλέπω και σε αρκετά σχόλια σας για την απουσία παιδικών χαρών, η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη χώρων.Ολοκληρώσαμε την παιδική χαρά στην Κασσάνδρεια και αναζητούμε κατάλληλα οικόπεδα σε όλους τους οικισμούς.

Επίσης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Ηρακλης Λειβαδιωτης, βρεθήκαμε στη Φούρκα για να δούμε τις εργασίες ανάπλασης της. Η αλλαγή είναι μεγάλη, αναδεικνύεται η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του οικισμού και ο μοναδικός ναός των Τριών Ιεραρχών που φέρει τη σφραγίδα του Ξενοφών Παιονίδη.

Ακόμη μια μεγάλη χαρά πήρα όταν ξεναγήσαμε μαζί με τον ακούραστο πατέρα Tzon Koskinas, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κομνηνός Καπετάνιος και τον Pavlos Pantzikis τους σπουδαστές σχολής ξεναγών Θεσσαλονίκης στον Βυζαντινό Πύργο της Νέας Φώκαιας και στο Αγίασμα του Αγίου Παύλου. Είναι σημαντικό νέοι άνθρωποι να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου μας!

Την Παρασκευή, κατόπιν προσκλήσεως από τη Διευθύντρια Δ.Ι.Ε.Κ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ,συμμετείχα σε εκδήλωση με θέμα την 25η Μαρτίου, συζητώντας θέματα που απασχολούν τη γενικότερη λειτουργία του Δ.Ι.Ε.Κ

Τέλος, το Σάββατο κατέθεσα στεφάνι προς τιμή των όσων αγωνίστηκαν και την πατρίδα. Ένιωσα περηφάνια βλέποντας την παρέλαση των μαθητών και συγκινήθηκα στη λειτουργία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στον Ιερός Ναός Γεννήσεως Θεοτόκου Κασσανδρειας

Απάντηση