Επίσημο: Πότε τελειώνουν τα μαθήματα στα σχολεία για καλοκαίρι 2023

Η πρώτη ανακοίνωση για το πότε θα τελειώσουν τα μαθήματα και θα κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι του 2023 έγινε από το υπουργείο Παιδείας, σε ΦΕΚ με ημερομηνία 29 Μαρτίου 2023. Αφορά, αρχικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Σύμφωνα με αυτό:

«Τα μαθήματα λήγουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30ή Απριλίου.»

Ωστόσο, στο ΦΕΚ δεν διευκρινίζεται ούτε το πότε θα μείνουν κλειστά τα σχολεία για τις εκλογές του 2023 -που θα γίνουν στις 21 Μαΐου- ούτε πότε θα κλείσουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία.

Πάντως, από τον Σεπτέμβριο είχε γίνει η σχετική ανακοίνωση, που ανέφερε τις προβλεπόμενες ημερομηνίες:

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023
Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.
Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα όμως, στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.
Τα παραπάνω συγκλίνουν με όσα αναφέρει και το τελευταίο ΦΕΚ, ωστόσο, οριστικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 30 Απριλίου, οπότε και θα γνωστοποιηθούν επίσης οι ημέρες που θα κλείσουν οι σχολικές μονάδες για να γίνουν εκλογικά κέντρα και να πάνε οι πολίτες να ψηφίσουν.

Το πιθανότερο είναι τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω εκλογών:

Παρασκευή, 19 Μαΐου
Δευτέρα, 22 Μαΐου
Οι σχολικές αργίες που ορίζει το υπουργείο Παιδείας
Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου
Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά
Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου
Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα 2023
Το πότε θα κλείσουν τα σχολεία καθορίζεται από την ημερομηνία πάνω στην οποία θα πέσει το Πάσχα. Για το 2023, το ορθόδοξο Πάσχα πέφτει στις 16 Απριλίου.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εντούτοις η ημερομηνία έχει ήδη «κλειδώσει».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: