Κοστίζει να αφήνει το καλώδιο φόρτισης στην αγορά χωρίς κινητό

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ακριβής, επομένως όλοι προσπαθούν να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη. Πολλοί ξεχνούν ένα πράγμα: το καλώδιο φόρτισης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι τα τροφοδοτικά, καταναλώνουν ηλεκτρισμό, ακόμα κι αν οι σχετικές συσκευές δεν είναι συνδεδεμένες ή ενεργοποιημένες. Γνωρίζουν όμως επίσης ότι ακόμη και ένα καλώδιο φόρτισης τρώει ρεύμα, ακόμα κι αν δεν είναι συνδεδεμένο κινητό τηλέφωνο σε αυτό για φόρτιση;

Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ (Κανονισμός 2019/1782), τα τροφοδοτικά μπορούν να καταναλώνουν έως και 51 watt ηλεκτρικής ενέργειας. Σε κατάσταση αναμονής, η κατανάλωση ενέργειας των συσκευών μπορεί να είναι μόνο 0,3 watt.

Εάν το καλώδιο φόρτισης του smartphone είναι συνδεδεμένο στην πρίζα για πολλές ώρες την ημέρα χωρίς να φορτίζετε τη σχετική συσκευή, τότε αυτό καταναλώνει έως και 2,5 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας (kWh) ετησίως.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σχετικά λίγο. Άλλωστε, με τιμή ρεύματος περίπου 40 σεντς ανά kWh, αυτό είναι μόνο ένα ευρώ . Αλλά με παρέκταση σε δύο ή τρία καλώδια φόρτισης που είναι πάντα συνδεδεμένα στο σπίτι, το όλο πράγμα αθροίζεται.

Επομένως, εάν συνδέσετε το καλώδιο φόρτισης στην πρίζα μόνο όταν φορτίζετε τη σχετική συσκευή, έχετε κάνει κάτι καλό τόσο για το πορτοφόλι σας όσο και για το περιβάλλον.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: