Μέλι Χαλκιδικής Στην Κορυφή Των Διακρίσεων Διεθνούς Διαγωνισμού Βιολογικού Μελιού!!

Το Μέλι της Χαλκιδικής για μια φορά ακόμα βρέθηκε στην κορυφή των διακρίσεων του διεθνούς διαγωνισμού βιολογικού μελιού της BIOLMIEL 

Δύο απο τα πιο εμβληματικά ΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ , το μέλι Δάσους-Βελανιδιάς και το μέλι Πεύκου-Ερεικης σε φυσικά χαρμάνια κυψέλης που τρυγηθηκαν στην ορεινή Χαλκιδική και στη Σιθωνία απο τη πιστοποιημένη βιολογική μελισσοκομική μονάδα ΜΕΛΙΣΣΕΣ οι Μάγισσες με έδρα τα Βράσταμα Χαλκιδικής βραβεύτηκαν με 2 Χρυσά Μετάλλια Υψηλής Ποιότητας.

Ο τελευταίος διαγωνισμός για την παραγωγική σεζόν 2022 πραγματοποιηθηκε το Δεκέμβριο στη Μπολόνια της Ιταλίας. Ελαβαν μέρος περισσότερα από 220 μέλια και τα καλύτερα αναδείχθηκαν μετά απο

φυσικό-χημικές αναλύσεις και τυφλές συγκριτικές γευσιγνωστικές δοκιμές μεταξύ τους.

Η Χαλκιδική από τις χερσονήσους της Σιθωνίας και Κασσάνδρας μέχρι τον ορεινό όγκο του Χολομώντα και μέχρι τις κορυφές του Άθωνα στο Άγιο Όρος αποτελεί έναν από τους πιο πλούσιους φυσικούς μελισσοκομικους βιότοπους της Ελλάδας. Η μελισσοκομική παράδοση της Χαλκιδικής έρχεται από τα πολύ παλιά χρόνια διαπερνά το σήμερα και αναδεικνύει τον τόπο ως κέντρο της μελισσοκομίας και παραγωγής υψηλότατης ποιότητας μελιού.

Οι Μέλισσες οι Μάγισσες επιμένοντας στην ανάδειξη της πρωταγωνιστικης αυτής ποιότητας  εδώ και δέκα χρόνια στέλνει το μέλι της, το μέλι της Χαλκιδικής, να συγκριθεί και να αξιολογηθεί μεταξύ εκατοντάδων συμμετεχόντων μελιών στις ετήσιες συνεδρίες του διαγωνισμού της BIOLMIEL. Τα αποτελέσματα, οι πρώτες θέσεις οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες βραβεύσεις επιβεβαιώνουν την διαχρονική ποιότητα του μελιού της Χαλκιδικής. Γιατί και στο μέλι σαν τη Χαλκιδική δεν έχει.

melissesmagisses.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: