Προπόνηση του αναπτυξιακού Χαλκιδικής U15 και επιλογή μικτής ΕΚΑΣΧ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, προπόνηση του αναπτυξιακού προγράμματος Χαλκιδικής, παρουσία των ομοσπονδιακών προπονητών της Ε.Ο.Κ. για τους γεννημένους τα έτη 2008, 2009 και 2010, στο κλειστό της Νικήτης.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που οι ομοσπονδιακοί προπονητές έρχονται στη Χαλκιδική για να δουν από κοντά τους νέους αθλητές και να διεξάγουν προπόνηση μαζί τους.

Στην προπόνηση συμμετείχαν και παιδιά που δεν είχαν μπορέσει να πάρουν μέρος στην προηγούμενη, λόγω της έντονης κακοκαιρίας, δίνοντας έτσι την δυνατότητα για μια ευρύτερη εικόνα του υλικού που υπάρχει στην Ένωση.

Την προπόνηση διεξήγαγαν οι προπονητές Σταυρόπουλος Νίκος, επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ στην Βόρεια Ελλάδα, Πέτρος Γκαϊτατζής υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα, Μπουσβάρος Δημήτρης, ομοσπονδιακός προπονητής U15 και o Τσάικος Μιχάλης, περιφερειακός προπονητής.

Ο Νίκος Σταυρόπουλος, για ακόμα μία φορά μίλησε στα παιδιά από καρδιάς και τους ώθησε στο να ακολουθήσουν αυτό που αγαπούν αλλά τους τόνισε τις δυσκολίες που έχει ο πρωταθλητισμός και τις θυσίες που πρέπει να γίνουν από έναν αθλητή που στοχεύει ψηλά. Όλοι οι ομοσπονδιακοί προπονητές έδωσαν ώθηση στα παιδιά και μίλησαν με θετικά λόγια για την προσπάθεια της ΕΚΑΣΧ και την στήριξη τους σε αυτή.

Το παρόν από το ΔΣ της ΕΚΑΣΧ έδωσαν ο πρόεδρος Φράγκος Πετικόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αρίστη Τερτιλύκου, ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης Νίκος Σακκοράφας και το μέλος του ΔΣ και της επιτροπής ανάπτυξης Κώστας Γιαννόπουλος, που είναι υπεύθυνοι για το αναπτυξιακό πλάνο του Μπάσκετ της Χαλκιδικής. Στην προπόνηση επίσης παρέστησαν προπονητές από αρκετές ομάδες της Χαλκιδικής.

Στο τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκαν τα ονόματα των παιδιών που θα συμμετέχουν στον επερχόμενο αγώνα της μικτής ΕΚΑΣΧ U12.

Αυτοί είναι:

Α/ΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΓΕΝΟΜΑΔΔΑ
1ΣΤΑΝΙΤΣ ΠΑΥΛΟΣ2010ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
2ΒΕΛΛΙΟΥ ΝΤΑΝΙΕΛ2009ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
3ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ2008ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
4ΜΥΛΩΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ2008ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ
5ΣΑΚΚΟΡΑΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ2009ΚΑΟΧ
6ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΓΛΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ2008ΚΑΟΧ
7ΧΑΤΖΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ2008ΚΑΟΧ
8ΚΟΥΡΜΑΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ2008ΚΑΟΧ
9ΛΑΚΟΛΑΡΙ ΣΩΤΗΡΗΣ2008ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ
10ΦΕΙΔΕΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ2009ΝΕΑ ΡΟΔΑ
11ΠΟΛΥΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ2009ΝΕΑ ΡΟΔΑ
12ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ2009MBA
13ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ2008ΣΙΘΩΝΕΣ
14ΝΤΑΓΚΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ2008ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

Με την ευκαιρία αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΚΑΣΧ εξέδωσε ευχαριστήριο προς τους Ομοσπονδιακούς προπονητές  για την αμεσότητα με την οποία ανταποκρίθηκαν στις προτάσεις της Ένωσης και την αμέριστη συμπαράσταση που έχουν δείξει στην ανάπτυξη του Μπάσκετ στη Χαλκιδική.

Όπως τονίζετε στην ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή αφουγκράστηκαν τις ανάγκες της ΕΚΑΣΧ και αγκάλιασαν τις πρωτοβουλίες που τους παρουσίασε η Επιτροπή Ανάπτυξης με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση ήδη δύο ανοιχτών προπονήσεων για ηλικίες 2008-2009-2010 αλλά και την δημιουργία μικτής ΕΚΑΣΧ U15.»

Απάντηση