Χαλκιδική: Χωματερή ο βυθός του Πόρτο Κουφό

Ο βυθός στο Πόρτο Κουφό στη Χαλκιδική επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους. Τα σκουπίδια που πέταγαν για μήνες ασυνείδητοι δημιούργησαν μια χωματερή χιλιομέτρων, με τα πλαστικά μπουκάλια να έχουν καλύψει τα πάντα. Στις εικόνες φαίνονται ακόμη λάστιχα αυτοκινήτων, καρότσια, πλαστικές καρέκλες και ποτήρια που κάποιοι προτίμησαν να ρίξουν στη θάλασσα. 

Μια ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, με κοινό παρονομαστή την αγάπη και τον σεβασμό για τη γη και ό,τι αυτή μας προσφέρει. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι: «Μέσα από τις περιβαλλοντικές δράσεις προστατεύουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, ενημερώνουμε και κινητοποιούμε τον κόσμο. Στο πλαίσιο του μεγάλου μας project Blue Halkidiki, που υλοποιείται το καλοκαίρι στον Τορωναίο Κόλπο και περιλαμβάνει υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς, ήρθαμε αντιμέτωποι με σκληρές εικόνες που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο».

Video στο όποιο θα δείτε εικόνες από τον βυθό κοντά στο Λιμάνι του Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής. Οι εικόνες που θα δείτε είναι τρομακτικές. Η κατάσταση στον βυθό είναι τραγική σε πολλά σημεία στην Ελλάδα εξαιτίας της ρύπανσης και όχι μόνο. Η αποκατάσταση του περιβάλλοντος και η ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτό είναι υποχρέωση όλων μας.

Μπορεί η θάλασσα να φαίνεται απέραντη, ατελείωτη και τόσο όμορφη από έξω… δεν είναι όμως. Η θάλασσα έχει κι αυτή τα όρια της και δεν είναι ατελείωτη. Αυτές οι εικόνες που αντικρίσαμε στον βυθό του Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής, μας σόκαραν. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την τραγική κατάσταση του βυθού της θάλασσας. Τον Ιούλιο του 2023, οργανώνουμε μεγάλη αποστολή καθαρισμού στα πλαίσια του Blue Halkidiki. Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές του Blue Halkidiki 2022: Blue Dolphin Resort Hotel Alumil Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής ΑΕ Φούρνοι Λεμονής Θεόνη Φυσικό Μεταλλικό Νερό Sailman Travel & Yachting Thesscafe Η ομάδα μας: Samaras Nicholas A Marine Scientist ΙΝΑΛΕ

Απάντηση