Νέα «εκτόξευση» η τιμή της βενζίνης μετά το Πάσχα

Κακά μαντάτα για τους ιδιοκτήτες των ΙΧ, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής, Νίκο Παπαγεωργίου, μετά το Πάσχα αναμένεται νέα «εκτόξευση» στην τιμή της βενζίνης, η οποία ήδη προσεγγίζει τα 2 ευρώ ανά λίτρο.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, χτες, Μεγάλη Τρίτη, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα, έφτασε στα 1,94 ευρώ ανά λίτρο.

Βέβαια, στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές η τιμή της βενζίνης έχει ήδη ξεπεράσει τα 2 ευρώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στο απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου, την Ικαρία, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κινείται σήμερα από 2,16 έως 2,25 ευρώ ανά λίτρο!

Όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου κίνησης, η μέση τιμή, διαμορφώθηκε χτες πανελλαδικά στα 1,654 ευρώ ανά λίτρο.

παρατηρητήριο υγρών καυσίμων

Έρχεται ραγδαία αύξηση και στα αστικά κέντρα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής, εκτίμησε πως μετά το Πάσχα αναμένεται νέα αύξηση στην τιμή της βενζίνης.

«Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ παραμένει υψηλή, ενώ αυτή την στιγμή μόνο η τιμή του ευρώ κρατάει την τιμή της βενζίνης σε μια ισορροπία, τις επόμενες ημέρες θα δούμε την τιμή της βενζίνης να ανεβαίνει», σημείωσε

«Τις επόμενες ημέρες η τιμή της αμόλυβδης και στα μεγάλα αστικά κέντρα θα ξεπεράσει και το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο», πρόσθεσε.

about:blank

Δυσβάσταχτο το κόστος

Ο κ. Παπαγεωργίου, τόνισε ακόμα πως, «όταν ένα μέσο ΙΧ αυτοκίνητο χρειάζονταν γύρω στα 60 με 70 ευρώ για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του, σήμερα χρειάζεται 80 με 90 ευρώ, περίπου 15% ακριβότερο, που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της οικογένειας που σκέφτεται να φύγει για την έξοδο του Πάσχα».

Ενώ πρόσθεσε πως, «με την επιβολή πλαφόν από την έναρξη του πολέμου που επέβαλε το υπουργείο, τα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν μπορούν να κερδίσουν όσο θέλουν».

«Βέβαια», κατέληξε, «κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται στα δύο ελληνικά διυλιστήρια, από εκεί αγοράζουμε όλοι, κι επειδή κι εμείς έχουμε πληγεί από την ακρίβεια, δεν μπορούμε να αγοράσουμε μεγάλες ποσότητες, αγοράζουμε μέρα παρά μέρα».

Απάντηση