Χαλκιδική: Mεγάλα θαλαμηγά σκάφη και κρουαζερόπλοια θα υποδέχεται το Πόρτο Καρράς

Tο PORTO CARRAS γίνεται νέος προορισμός για τη διεθνή πολυτελή κρουαζιέρα, αφού η λιμενική εγκατάσταση PORTO CARRAS MARINA S.A., έλαβε την πιστοποίηση ασφαλείας ISPS του Κανονισμού 2004/725/ΕΚ για να υποδέχεται και να φιλοξενεί μεγάλα θαλαμηγά σκάφη και κρουαζερόπλοια σε ένα ασφαλές και υπό πλήρη εποπτεία περιβάλλον.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κρηπιδώματα της μαρίνας εξυπηρετούν θαλαμηγούς έως 60 μέτρα με βύθισμα 4-6 μέτρα, και πλέον προστίθεται η οριοθέτηση αγκυροβολίου σε απόσταση 750 μέτρων από την είσοδο της μαρίνας, ώστε να εξυπηρετούνται τα διεθνή κρουαζιερόπλοια χωρίς περιορισμό μήκους ή/και βυθίσματος. Η ασφαλής μεταφορά των επιβαινόντων των κρουαζιερόπλοιων θα γίνεται με τις λάντζες (tenders) του κάθε πλοίου, με τη συνοδεία σκάφους περιπολίας της μαρίνας, μέχρι την πρόσδεση στο αγκυροβόλιο. Η πιστοποίηση ασφαλείας ISPS προβλέπει τη συνεχή επιτήρηση από σύστημα καμερών, τη στελέχωση του Κέντρου Ελέγχου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης (ΚΕΑΛΕ) για όλο το έτος, συνεχείς περιπολίες με θαλάσσιο σκάφος, σύστημα πυρόσβεσης, πλήρως λειτουργικό και πιστοποιημένο Ελικοδρόμιο, σταθμούς Α’ Βοηθειών και πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο Ιατρείο.

Η ασφαλής πρόσβαση των τουριστών της διεθνούς πολυτελούς κρουαζιέρας στον μοναδικό προορισμό PORTO CARRAS, θα ξεκινά με ένα ποτό καλωσορίσματος, και θα ανοίγεται εμπρός τους η πλούσια εμπειρία της Χαλκιδικής, με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, την ιστορική, την αρχαιολογική και τη γαστρονομική μοναδικότητα.

Οι επιβαίνοντες των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων, με τη νέα αυτή εξέλιξη, αποκτούν πρόσβαση στα πανέμορφα και ιστορικά μέρη της Σιθωνίας, στις οργανωμένες παραλίες της πιο όμορφης ακτογραμμής της Ευρώπης, και σε ποικιλία οργανωμένων αθλητικών δραστηριοτήτων (Tennis, Water ski, Golf έκτασης 450 στρεμμάτων, Ιππασία, Ποδηλασία, Ν. Μαρμαράς,Πεζοπορία ή/και τρέξιμο σε 28 χιλιόμετρα ακτογραμμής, αμπελώνα και δάσους).

Επίσης, θα μπορούν να διασκεδάζουν στο Casino, να βιώνουν την ευεξία του PORTO CARRAS Wellness & Spa, αλλά και Οινογευσία ή περιήγηση στον παλαιότερο και μεγαλύτερο βιολογικό αμπελώνα της Ελλάδας.

Απάντηση