Έγκλημα στη Χαλκιδική: Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

Η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε το πρωί της Τρίτης στην 39χρονη επιβεβαίωσε την επιτόπια μακροσκοπική εξέταση που έγινε χθες από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Ελένη Ζαγγελίδου. Ο θάνατος της 39χρονης προσδιορίζεται το διάστημα μεταξύ 3:00 και 5:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Σημειώνεται πως στο σπίτι έφτασε περίπου στις 11:00 το πρωί, δηλαδή αρκετές ώρες μετά, συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας, το οποίο εντόπισε τις δύο σορούς και το τραυματισμένο παιδί και ειδοποίησε τις αρχές και το ασθενοφόρο.Συγκεκριμένα, από την εξέταση διαπιστώθηκε πως το θύμα πυροβολήθηκε στο παιδικό δωμάτιο από κυνηγετική καραμπίνα και η μία βολή ήταν στην πλάτη -η οποία εκτιμάται ότι ήταν η πρώτη που δέχθηκε-, μία άλλη στον τράχηλο, μία ακόμη στον ώμο και η τελευταία στη δεξιά μασχάλη της. Το θύμα έφερε και τραύματα από τα σκάγια και στο πρόσωπο.

Η άτυχη 39χρονη υπέστη βαριά θωρακική κάκωση από τις σφαίρες, ενώ δεν διαπιστώθηκαν εκδορές και τραύματα πέραν του πυροβόλου όπλου.

Νεκροψία-νεκροτομή διενεργήθηκε και στον 36χρονο δράστη ο οποίος κατέληξε στην κρεβατοκάμαρα από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, καθώς έβαλε τέλος στη ζωή του στρέφοντας την κάννη της καραμπίνας στο στόμα του.

Στο μεταξύ, το 8χρονο παιδί υπεβλήθη χθες σε ένα δύσκολο χειρουργείο στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο -που έγινε από παιδοχειρουργούς, παιδοορθοπεδικούς, αλλά και με τη συνδρομή πλαστικού χειρουργού από το νοσοκομείο Παπανικολάου-, καθώς έφερε σοβαρά τραύματα, τα οποία όμως δεν απειλούσαν τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, Γεώργιο Τσικόπουλο, το αγοράκι φέρει τραύματα στο χέρι και συγκεκριμένα στο δεξιό αντιβράχιο, όπου λείπει δέρμα και μυς, ενώ παρουσιάζει και διατομή του ωλένιου νεύρου. Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, φέρει εκδορές από σκάγια σε διάφορα σημεία του σώματός του, όπως στα ιγμόρεια και την κοιλιακή χώρα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα χειρουργεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι το τελευταίο διάστημα είχε αρκετές διενέξεις.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια έχει ένα ακόμα παιδί, ένα 12χρονο κορίτσι, το οποίο την ώρα του φονικού δεν βρισκόταν στο σπίτι, καθώς είχε διανυκτερεύσει στο σπίτι της γιαγιάς του.

Η γυναίκα καταγόταν από την Ιερισσό, ενώ ο δράστης από την περιοχή της Στρατονίκης, όπου και διέμεναν.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε στο σημείο από συγγενή των θυμάτων που ήρθε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα. Φως στα ακριβή αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξει η αστυνομική έρευνα.

Απάντηση