Έκθεση Παρασκευά Μάγειρα

Ο Παρασκευάς Μάγειρας παρουσιάζει έκθεση γλυπτικής και ζωγραφικής αφιερωμένη στη μνήμη του Μενδαίου γλύπτη Παιώνιου,στην αίθουσα του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής στον Πολύγυρο (Εμμανουήλ Παπά 27,περιοχή Κέντρου Νεότητας Πολυγύρου).

2 έως 11 Ιουνίου 2023.

Ώρες λειτουργίας 20:00 – 22:00

Έναρξη 2 Ιουνίου, ώρα 20:00.

Λίγα λόγια του καλλιτέχνη :Η τέχνη είναι μια γενικόλογη έννοια. Περικλείει κάθε ενέργεια ή πράξη που ο καθένας πιστεύει ή νομίζει οτι τον συγκινεί. Έτσι φτάσαμε στο σημείο οτι οποιοσδήποτε ορισμός είναι περιορισμός για να αποδοθεί αυτή η έννοια. Εγώ απο την μεριά μου, πιστεύω οτι κάθε πράξη μας είναι μια προσωπική έκφραση του εαυτού μας για το πως βλέπουμε ή πως θα θέλαμε να δούμε την ύπαρξή μας και τη σχέση μας με τον κόσμο. Δεν αποτελεί απλά μια διακοσμητική στιγμιαία καρικατούρα, αλλα μια δέηση στην ομορφιά, και συνεχή διαδικασία αλλαγής του γίγνεσθαι. Σαν απλός περιπατητής στο χρόνο αντιλαμβάνομαι οτι δεν είμαι αιώνιος αλλα περαστικός και η τέχνη είναι το μόνο αποτύπωμα που αφήνουμε.

Η τέχνη δεν αλλάζει άμεσα τον άνθρωπο αλλα τον βοηθά να γίνει πιο ανθρώπινος, τον προβληματίζει και τον οδηγεί στην κατανόηση της παρουσίας του στον κόσμο.Παρασκευάς Μάγειρας 2023.

Απάντηση