Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Τσίπρας – Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε στις 11 το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προτάσσει το Σύνταγμα, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να αναλάβει ως το δεύτερο κόμμα των εκλογών τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

Χθες, Δευτέρα, είχε προηγηθεί η ανάληψή της από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο την κράτησε μόλις λίγες ώρες και την επέστρεψε, τονίζοντας ότι θεωρεί πως δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση για σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε στην κα Σακελλαροπούλου ότι έπρεπε να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο, αλλά αρνήθηκε να παραλάβει την εντολή και την επέστρεψε, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να παραλάβει τη διερευνητική εντολή και την επέστρεψε, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να παραλάβει τη διερευνητική εντολή και την επέστρεψε, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης

«Ελπίζω ότι οι επόμενες εκλογές θα μας δώσουν κυβέρνηση, αλλά τώρα θα πρέπει να τηρήσουμε όλα αυτά που λέει το Σύνταγμα», αποκρίθηκε η κα Σακελλαροπούλου.

Αυτό σημαίνει ότι η ΠτΔ θα απευθυνθεί, όπως προβλέπεται, στο τρίτο κόμμα, δηλαδή τον Νίκο Ανδρουλάκη, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και εντός της ημέρας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: