Ξεκινάνε τα έργα στον παραλιακό οικισμό Ν. Φλογητών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Εμ. Καρρά και του αναδόχου του έργου στα Ν. Φλογητά, προκειμένου να συζητηθεί η έναρξη των εργασιών στον παραλιακό οικισμό. Αφού υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου, είναι όλα έτοιμα για να προχωρήσουν τα έργα αναπλάσεων και υποδομών σε διαφορετικές όμως χρονικές περιόδους λόγω καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα:

• Θα ξεκινήσουν άμεσα και δίχως καθυστέρηση: Η δημιουργία της παιδικής χαράς στον χώρο όπου γινόταν η λαϊκή κατά τους θερινούς μήνες, καθώς και ο νέος ηλεκτροφωτισμός του παραλιακού μετώπου, από το σιντριβάνι μέχρι το γήπεδο ποδοσφαίρου.

• Για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, που περιλαμβάνει ολοκληρωμένο δίκτυο ομβρίων υδάτων και πλήρης αποκατάσταση όλου του οδοστρώματος με ασφαλτικά (περιοχή από το σιντριβάνι και μέχρι το σύνορο των Ν. Πλαγίων), θα ξεκινήσουν άμεσα οι δοκιμαστικές τομές στις οδούς, προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς οι θέσεις και τα υψόμετρα των υφιστάμενων δικτύων. Οι εργασίες αυτές εκτιμώνται ότι θα διαρκέσουν έναν περίπου μήνα.

Πρόκειται για τοπικές παρεμβάσεις και όπου γίνονται τομές θα κλείνουν άμεσα, ώστε να μη δημιουργηθεί θέμα ενόψει της θερινής περιόδου. Το στάδιο αυτό είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί, ώστε η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου να ξεκινήσει αμέσως μετά το πέρας της θερινής περιόδου.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Απάντηση