Παρουσίαση παιδικού παραμυθιού “Ο ΔΡΑΚΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ…ΚΙΝΗΤΟ”

Την Κυριακή στις 23 Ιουλίου και ώρα 11:00 το πρωί σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά στην παρουσίαση του παραμυθιού. Θα ακολουθήσει άσκηση δημιουργικής γραφής και ζωγραφικής.

Στον αύλειο χώρο της Πρόνοιας, κάτω από τα πανέμορφα δέντρα στο Γομάτι Χαλκιδικής

Η υπόθεση:

Το όνειρό του Σπιντ είναι να έχει φίλο έναν δράκο, εσείς πώς φαντάζεστε τον δικό σας δράκο;; Αν θέλετε μεταφερθούμε σε έναν φανταστικό κόσμο γεματο περιπέτεια με δράκους και δρακολιμνες ελάτε να τον ζωγραφίσουμε και να τον ανακαλύψουμε παρέα!

Το όνειρο του Σπιντ, όταν συναντά τον δράκο Ραντ, φαίνεται να πραγματοποιείται. Πάντα ήθελε έναν δράκο φίλο, αλλά δεν περίμενε πως θα έχει μια ιδιοτροπία: ένα κινητό που δεν αποχωρίζεται ποτέ! Ο Σπιντ ενθουσιάζεται από την πρόσκλησή του να συναντήσει, στη δρακολίμνη, τους άλλους δράκους και τον Κόκκινο Δράκο, τον αρχηγό τους. Ανάμεσά τους, ο εφευρέτης δράκος Κούπερ κρύβει ένα μεγάλο μυστικό! Άραγε, θα το αποκαλύψει και τι ρόλο θα παίξει στον πόλεμο με τους ανθρώπους;

Μια φανταστική ιστορία η οποία πραγματεύεται τη φιλία, τον πόλεμο, τις εφευρέσεις και μεταφέρει τον αναγνώστη στον φανταστικό κόσμο μια άλλης εποχής.

Η συγγραφέας του βιβλίου Γεωργία Πραβήτα θα μας αφηγηθεί την ιστορία και έπειτα θα ακολουθήσει άσκηση δημιουργικής γραφής και ζωγραφικής.

Οι μικροί μας φίλοι να έχουν μαζί τους ξυλομπογιες και μαρκαδόρους!!!

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Πολιτιστικός Σύλλογος Γοματίου

Η Γεωργία Πραβήτα είναι μία μαγική ταξιδεύτρια. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη κι έχει σπουδάσει σε αυτήν. Έχει ταξιδέψει όμως σε πολλούς τόπους κι έχει γνωρίσει ανθρώπους και μέρη πολλά. Το σπίτι της είναι η σχολική τάξη και όλος ο κόσμος γύρω. Είναι δασκάλα, πάνε 18 χρόνια τώρα. Ζωγραφίζει την τάξη της μετατρέποντάς την,  όπου και να βρίσκεται, σ’ έναν μαγικό τόπο κατοικίας των παιδιών. Σ’ έναν τόπο όπου θα ήθελαν περισσότερο να ζουν αυτά τα μικρά γλυκά ξωτικά της. Μπορεί να είναι το δάσος, μπορεί να είναι το διάστημα, μπορεί να είναι μια πόλη μαγική ή ένας βυθός. Ταξιδεύει με τα παιδιά της και μαθαίνουν… μαθαίνουν να διαβάζουνε, να γράφουν, να υπολογίζουν. Όμως, γράφουν και παραμύθια γι’ αυτούς τους φανταστικούς κόσμους και διαβάζουν πολλά πολλά παραμύθια! Επίσης, παίρνουν μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς και βραβεύονται!
Έτσι, μέσα σε αυτόν τον κόσμο, μέσα στον οποίο ζει και ταξιδεύει με τους μαθητές και τις μαθήτριές της όλα αυτά τα χρόνια, αποφάσισε να προσθέσει το πρώτο της παραμύθι για την απώλεια, αυτό που έγραψε και εικονογράφησε.
Ένα παραμύθι, μια αληθινή ιστορία που πήρε μαγικές διαστάσεις! Δεν είναι ακριβώς το πρώτο, γιατί έχει σκεφτεί, αισθανθεί άπειρα συναισθήματα, γράψει και εικονογραφήσει πολλά ακόμη που θα τα δείτε κι αυτά στη συνέχεια!

Απάντηση