Το ενδεχόμενο αλλαγής του λογότυπου του Twiiter άφησε ανοιχτό ο Ίλον Μασκ

Ο Ίλον Μασκ ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει το λογότυπο του Twiiter, γράφοντας σε μία ανάρτησή του “ Και σύντομα θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε το λογότυπο του Twitter, σταδιακά, όλα τα πουλιά”.

Σε μία ανάρτησή του, σήμερα τα ξημερώματα ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter πρόσθεσε: “ Αν ένα αρκετό καλό λογότυπο αναρτηθεί σήμερα τη νύχτα, θα το παρουσιάσουμε παγκόσμια αύριο”.

Ο Μασκ ανάρτησε μία εικόνα ενός “ X” που τρεμόσβηνε χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα σχολιασμού.

Αργότερα, σε ένα ηχητικό απόσπασμα (Twitter Spaces)  απάντησε “ ναι” όταν ερωτήθηκε αν θα αλλάξει το λογότυπο του Twitter, προσθέτοντας ότι “ αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολύ καιρό”.

Στη διάρκεια της ταραχώδους θητείας του Μασκ από τότε που εξαγόρασε το Twitter, τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρία άλλαξε την εμπορική ταυτότητα της σε X Corp, αντανακλώντας το όραμα του δισεκατομμυριούχου για τη δημιουργία μιας “ υπερεφαρμογής”, όπως η κινεζική WeChat.

Η ηλεκτρονική σελίδα του Twitter αναφέρει ότι το λογότυπό της, που παρουσιάζει ένα μπλε πουλί, είναι “ το πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο της αξίας της”, προσθέτοντας ότι “ αυτός είναι ο λόγος (που η εταιρία) είναι τόσο προστατευτική (για το λογότυπό της)”.

Το λογότυπο του Twitter αντικαταστάθηκε προσωρινά τον Απρίλιο από το Shiba Inu dog της Dogecoin, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια η αγοραστική αξία του νομίσματος με το αναφερόμενο μιμίδιο.

Ωστόσο, η τελευταία εξέλιξη στις περιπέτειες του Twitter ήταν μία μήνυση που κατατέθηκε την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία χρωστάει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια από την καταβολή αποζημιώσεων σε πρώην υπαλλήλους της.

Η εταιρία του Μασκ απέλυσε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των εργαζομένων της για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους, από τότε που ο ίδιος την εξαγόρασε.

Απάντηση