Χαλκιδική: Διασώστες του ΕΚΑΒ έσωσαν από πνιγμό 18χρονο 

Όλα συνέβησαν σε παραλία της Κασσανδρείας Χαλκιδικής, όταν ένας 18χρονος τουρίστας έχασε τις αισθήσεις του λόγω πνιγμού. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε άμεσα και έγκαιρα στο σημείο και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Ακολούθησαν διαδικασίες-θρίλερ προκειμένου να κρατήσουν τον 18χρονο στη ζωή, κάτι που τελικά κατάφεραν.

Η συγκλονιστική περιγραφή διασώστη του ΕΚΑΒ

“Αυτή τη φορά προλάβαμε και προσπεράσαμε το χάρο στην τελευταία στροφή” γράφει σε συγκλονιστική ανάρτησή του στα social media διασώστης του ΕΚΑΒ για το περιστατικό.

“Οι συνάδελφοι της νυχτερινής βάρδιας επανέφεραν στη ζωή έναν πολύ νεαρό συνάνθρωπο μας, μόλις 18 ετών, από πνιγμό καθώς έφτασαν πολύ έγκαιρα στο σημείο του συμβάντος. Έγκαιρη έναρξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χορήγηση οξυγόνου με θετικές πιέσεις… Η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα πολύ καλής συνεργασίας, μακρόχρονης εμπειρίας, γνώσεων, αντίληψης και δεξιοτήτων!

Τη σκυτάλη ανέλαβε η πρωινή βάρδια έχοντας πλέον την ευθύνη της ασφαλούς και ταχύτατης διακομιδής του ασθενούς προς το νοσοκομείο Πολυγύρου, συνοδεία ιατρού από το κέντρο υγείας Κασσανδρείας Κλεάνθης Καζαντζίδης , όπου και παραδόθηκε εν ζωή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών .

Σε πλήρη ετοιμότητα το τμήμα αναζωογόνησης των ΤΕΠ, με τον αναισθησιολόγο να εξασφαλίζει πλήρως την αβίαστη πρόσβαση του πολύτιμου οξυγόνου προς τα πνευμόνια του νεαρού.

Περαστικά στον νεαρό τουρίστα από τα πληρώματα διασωστών του Α53.”

Απάντηση