Χαλκιδική: Συνελήφθη ο πατέρας του τρίχρονου που πνίγηκε και επανήλθε στη ζωή

Συνελήφθη από στελέχη του Λιμεναρχείου Νέων Μουδανίων στη Χαλκιδική ο αλλοδαπός πατέρας του τρίχρονου αγοριού που κινδύνευσε να πνιγεί την Παρασκευή 21 Ιουλίου στο Παλιούρι της Χαλκιδικής για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Το αγοράκι σώθηκε χάρη στη σωτήρια επέμβαση λουόμενου.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι γονείς του παιδιού το έβγαλαν στη στεριά χωρίς να έχει αναπνοή. Λουόμενος αμέσως άρχισε να του κάνει ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό: «Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών ότι ανήλικο αγόρι, 3 ετών, βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, εντός της θάλασσας στην παραλία “ΞΕΝΙΑ” Παλιουρίου Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Στο ανωτέρω ανήλικο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενο και ιδιώτη γιατρό και αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πολύγυρου Χαλκιδικής, ενώ στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 42χρονος αλλοδαπός πατέρας του ανηλίκου, για παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ. (έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο)».

Απάντηση