Και δεύτερο ατύχημα με ενοικιαζόμενη βάρκα στο Διάπορο

Την Τεταρτη(9/8) και ενώ επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες με ανέμους που προσέγγισαν τα 5bf , ενοικιαζόμενη βαρκα με 9 ( !!!) επιβαίνοντες παρασύρθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και προσέκρουσε στα βράχια κάτω από το ξενοδοχείο ΘΑΛΑΣΣΟΚΗΠΟΣ.

Από τη βίαια προσάραξη τραυματίστηκε ένας από τους επιβάτες (κάταγμα στο πόδι και αιμορραγία) και λόγω του δυσπρόσιτου του σημείου και εξ αιτίας του έντονου κυματισμού, οι άνθρωποι παρέμειναν στα βράχια περίπου για ένα 3ωρο!

Επί τόπου έσπευσε σκάφος του Λ.Σ και με τη συνδρομή του Θ/Γ-Τ/Ρ ” ΜΑΡΙΑ” και άλλων μικρότερων σκαφών επετεύχθη με μεγάλη δυσκολία και αυτοθυσία ο απεγκλωβισμός των ναυαγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν ακομα και σχοινιά προκειμένου κάποιοι από τους επιβάτες της βάρκας να αναρριχηθούν με την οποία δυνατή ασφάλεια μέχρι το σημείο όπου μπορούσε να προσεγγίσει και να τους παραλάβει αυτοκίνητο του Λιμ.Σωματος.

Για το συμβάν έχει σχηματισθεί δικογραφία από το Λιμ.Φυλακιο Όρμου Παναγίας.

Το ατύχημα αυτό είναι το 2ο απανωτό μια μόλις μέρα (7/8)μετά την ημιβυθηση ενοικιαζόμενης βάρκας πάλι στο Διαπορο, απέναντι από το camping ΡΕΑ , χωρίς ευτυχώς θύματα.

Απάντηση