Τουρισμός για Όλους 2024 και τον χειμώνα: Ποιοι δικαιούνται 150 ευρώ, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Τον χειμώνα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους αφού όπως ανακοινώθηκε από την Όλγα Κεφαλογιάννη το πρόγραμμα εκκινεί τον Οκτώβριο του 2023.

Οι αιτήσεις για τον Τουρισμό για Όλους 2024 προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία για διακοπές σε όσους δεν επιλέχθηκαν στον κοινωνικό τουρισμό.

Με δηλώσεις της η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη γνωστοποίησε πως το πρόγραμμα θα αφορά φθινοπωρινές – χειμερινές διακοπές.

Ειδικότερα, όπως είπε το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023 και θα έχει διάρκεια ενός έτους.

Την ίδια ώρα η Όλγα Κεφαλογιάννη δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ενίσχυση του τουρισμού στη Ρόδο, μέσα από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ανάλογα με αυτά που υπήρξαν για άλλες πληγείσες περιοχές στο πρόσφατο παρελθόν, όπως για παράδειγμα την Εύβοια.

Το πρόγραμμα αυτό επεξεργάζεται ήδη το Υπουργείο Εργασίας, καθώς είναι στη δικαιοδοσία του.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ανακοινώνονται πολλές προσφορές αεροπορικών εταιρειών, που προσελκύουν το ενδιαφέρον όσων θέλουν να ταξιδέψουν φθηνά. Για παράδειγμα, η AEGEAN ανακοίνωσε προσφορά -30% για λίγες μέρες, ενώ η Kiwi.com συγκεντρώνει όλες τις προσφορές low-cost εταιρειών. Τέλος, ειδικές ιστοσελίδες όπως το Xenodoxeio.gr και το Ekdromi.gr δημοσιεύουν καθημερινές προσφορές για ξενοδοχεία και πακέτα για όσους δεν έχουν κλείσει ακόμα τις διακοπές τους. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές AEGEAN, Kiwi, Xenodoxeio.gr και Ekdromi.gr χωρίς καμία δέσμευση.

Η ίδια εστίασε και στο γεγονός ότι έχει προβληθεί και το θετικό αφήγημα από τις φωτιές στη Ρόδο, καθώς ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε άμεσα και εκκένωσε τις περιοχές που κινδύνευαν, αλλά και οι κάτοικοι του νησιού έδειξαν στους τουρίστες την ελληνική φιλοξενία σε όλο της το μεγαλείο.

Τουρισμός για όλους 2023: Δικαιούχοι και εισοδήματα

Για να μπορέσετε να κάνετε αίτηση και να μπείτε στην κλήρωση, πρέπει είστε ενήλικα φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και να εμπίπτετε στα παρακάτω εισοδηματικά κριτήρια:

Ατομικό εισόδημα:

Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ.

Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.

Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.

Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.

Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.

Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι και σύμφωνο συμβίωσης)

Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.

Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.

Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.

Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.

Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.

Υπενθυμίζεται πως μέσω του προγράμματος χορηγείται οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες προϋποθέσεις.

Απάντηση