Υποψηφιότητα κ. Γιαννακουδάκη

Μία μεγάλη όσο και ευχάριστη έκπληξη επιφύλαξε η υποψηφιότητα του Αντιπρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Ανδρέα Γιαννακουδάκη, στην Χαλκιδική.

Η υποψηφιότητα του ως δημοτικού συμβούλου με τον Ανεξάρτητο Συνδυασμό του κ. Μιχάλη Βλαχόπουλου, με τον πλούσιο βιογραφικό φάκελο και την επιστημονική αρτιότητα,  θα αναβαθμίσει κατά πολύ τις δυνατότητες της νέας δημοτικής αρχής!

Δεν γεννήθηκα σ’ αυτόν τον τόπο, τον θεωρώ, όμως, δεύτερη γενέτειρά μου, γιατί εδώ και 25 χρόνια, που περνώ ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μου, τον αγάπησα και ταυτίστηκα με τους κατοίκους του, τις προσδοκίες, τα οράματα και τις ανησυχίες τους.

Ο ευλογημένος αυτός τόπος, η πατρίδα του Αριστοτέλη, του μεγαλύτερου φιλόσοφου κι επιστήμονα που γνώρισε η ανθρωπότητα, του δάσκαλου του Μεγάλου Αλέξανδρου, με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του, διαθέτει απεριόριστες αναπτυξιακές -προς κάθε κατεύθυνση- δυνατότητες. Δυστυχώς, οι κάτοικοί του δεν βλέπουν κανένα μελετημένο και ξεκάθαρο στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης, που να συνδυάζει και να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητές του.

Εξάλλου, ένας τέτοιος σχεδιασμός πρέπει να βασίζεται στη συναίνεση και συνοχή των δημοτών, ώστε να εξασφαλίζει έτσι και τη συμβολή τους. Για να μπορούν όλοι να αισθάνονται ακόμη και στην καθημερινότητά τους ότι, κάθε κατακτημένο βήμα θα είναι ένα σταθερό πάτημα για το επόμενο.

Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να έχει, ως αξιωματική ΑΡΧΗ της να δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες, ώστε να καταφέρει να κρατήσει τις νέες και τους νέους στον τόπο τους.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει παραγκωνίσει κάθε υποχρέωσή της να υπηρετήσει αυτή την  αξιωματική ΑΡΧΗ.  

Όλα αυτά τα χρόνια που ζω σε αυτόν τον τόπο, προσπαθώ με ειλικρίνεια και με κάθε διαθέσιμο μέσο να υποστηρίζω όσα πιστεύω ότι πρέπει να συμπεριλαμβάνει ένας βιώσιμος κι ορθολογικός  αναπτυξιακός σχεδιασμός του Δήμου.

Τώρα που οι εργασιακές υποχρεώσεις μου, ως ακαδημαϊκού δασκάλου,  πρόκειται να μειωθούν αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά με αυτά, που όλοι μαζί οφείλουμε να πράξουμε για τον τόπο αυτό. Έργα, που έχουν εξαγγελθεί, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκαν, έργα, που υλοποιήθηκαν, αλλά βούλιαξαν στη συντήρησή τους,  έργα, που πρέπει να γίνουν, ώστε να βελτιωθούν τόσο οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου μας, όσο και των επισκεπτών του.

Επειδή στους σχεδιασμούς του πρώην Δημάρχου και νυν υποψήφιου Δημάρχου Μιχάλη Βλαχόπουλου διακρίνω ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, οραματισμό, ωριμότητα, συνέπεια, αλλά και οξυδέρκεια με την οποία σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα και χρονίζοντα προβλήματα του Δήμου μας, γι’ αυτό και αποφάσισα να συνταχθώ μαζί του στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Ελπίζω οι στοχοθετήσεις, που θα συζητηθούν και θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια  της προεκλογικής περιόδου, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, που θα έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές, να περάσουν στη συνείδηση των Δημοτών και να γίνουν, εντέλει, οι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ  τους από την επόμενη διοίκηση του Δήμου μας.

Εξάλλου, πιστεύω ακράδαντα ότι, η υλοποίηση αυτών των ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ θα πρέπει να είναι και η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ εκ μέρους των δημοτών για την εκάστοτε Διοίκησή  του.

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Γιαννακουδάκης

Αντιπρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων: Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης

Απάντηση