Χαλκιδική: Ναυάγιο στην θαλάσσια περιοχή στο Διάπορο (βίντεο)

Οι επιβάτες της βάρκας ευτυχώς διασώθηκαν από παραπλέοντα σκάφη που έσπευσαν προς βοήθεια ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν φορούσαν σωσίβια.

Σε ανάρτηση του ο Ναυτικός Σύνδεσμός Όρμου Παναγιάς, καταγράφει το γεγονός και επισημαίνει τους κινδύνους από την ελεύθερη ενοικίαση σκαφών.

Βύθιση ενοικιαζόμενης βάρκας( απ αυτες που τις παιρνεις χωρίς δίπλωμα.. ) είχαμε χτες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή του Διαπορου.. Όπως φαίνεται και στο βίντεο υπήρξε εισροή υδάτων από ρήγμα που δημιουργήθηκε πιθανόν από πρόσκρουση σε ύφαλο…Οι επιβάτες παρεληφθησαν έγκαιρα ευτυχώς (δε βλέπουμε κανέναν να φοράει σωσίβιο.. ) από παραπλεοντα σκαφη.

Ξαναμπαίνει λοιπόν πάλι στην επικαιρότητα το ποσο ασφαλές είναι να ενοικιάζονται βάρκες με 30ρες μήνανες ( 30 γράφει το “καπάκι” για να βγει η άδεια, από μέσα είναι κάτι παραπάνω.. 😉) σε ανθρώπους ανιδεους τις περισσότερες φορες από θάλασσα…Με αυτή τη μηχανή, μέσα στο Διαπορο που δεν έχει κυματισμό, οι βάρκες αυτές μπορουν να αναπτύξουν μεχρι και 25 μίλια την ωρα! Πόσα μίλια δηλαδή, για το σοφό νομοθέτη , τον ανεπηρέαστο απ το “λομπυ” εταιριων ενοικιασεως- εισαγωγέων- κατασκευαστων, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το σκάφος ταχύπλοο ώστε να απαιτείται δίπλωμα?

Στην περιοχή Βουρβουρούς κ Διαπορου , δραστηριοποιούνται σήμερα 55 εταιρίες ενοικιάσεων που διαθέτουν κατά μέσο όρο 10 βάρκες οι κάθε μια.. Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τι γινεται μέσα στο Διάπορο όταν το Σαββατοκύριακο είναι sold out όλα τα ” νοικιαρικα” συν όλα τα υπόλοιπα σκάφη που κυκλοφορούν ταυτόχρονα στην περιοχη…

Απάντηση