Χαλκιδική: «Όργιο» αυθαιρεσιών σε παραλίες – «Κλειδώνουν» τις ξαπλώστρες τους στην άμμο

Με την αποχώρηση από τη Νάξο του κλιμακίου της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων, τα παραλιακά καταστήματα στην Πλάκα, την Αγία Άννα, τον Άγιο Προκόπιο και τον Άγιο Γεώργιο έβαλαν πίσω τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες καταλαμβάνοντας και πάλι το μεγαλύτερο μέρος των ακτών.

«Κρυφτούλι» στη Νάξο

Ήταν 3 Αυγούστου όταν ιδιοκτήτες beach bars στο νησί απομάκρυναν μέσα στη νύχτα άρον άρον παράνομες ξαπλώστρες και ομπρέλες για να αποφύγουν τα πρόστιμα, με φορτηγά που δεν είχαν καν πινακίδες.

Σήμερα ωστόσο, με το που έφυγαν οι Αρχές από το νησί, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και επισκέπτες στα social media, οι ξαπλώστρες επέστρεψαν.

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, έγιναν έκτακτοι έλεγχοι μετά και τις καταγγελίες πολιτών και εντοπίστηκαν περιπτώσεις παράνομης κατάληψης αιγιαλού.

Τρεις επιχειρηματίες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Και ιδιώτες…

Καταπάτηση των παραλιών όμως δε γίνεται μόνο από επιχειρηματίες, καθώς και ιδιώτες αντιβαίνουν τον νόμο τοποθετώντας μόνιμα στις παραλίες τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τους.

Το φαινόμενο έχει φουντώσει στις παραλίες της Χαλκιδικής, κυρίως από την πλευρά του Θερμαϊκού.

«Δίνουμε την προθεσμία μέχρι την Τετάρτη να τις μαζέψουν, διαφορετικά από την Πέμπτη συνεργείο του δήμου θα βγει και αδιακρίτως θα μαζεύει ομπρέλες και ξαπλώστρες», είχε προειδοποιήσει ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Καρράς, με αποτέλεσμα σήμερα  ο δήμος να βγάλει μπουλντόζες στην παραλία για να απομακρύνει τις ομπρέλες των ιδιωτών.

Όσοι… έχασαν τη θέση τους στη θάλασσα ξεσπούν.

«Δεν μπορώ να δίνω 10 ευρώ κάθε μέρα για την ομπρέλα».

«Όργιο» αυθαιρεσιών στη Χαλκιδική

Καταπατήσεις αιγιαλού, ευφάνταστες κατασκευές, παραπετάσματα πάνω στην άμμο και τα βράχια, ξαπλώστρες μέσα στο νερό. Αυτό είναι το σκηνικό σε πολλές παραλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το MEGA αποκαλύπτει νέες εικόνες από τις καταπατημένες και γεμάτες αυθαιρεσίες παραλίες στη Χαλκιδική.

Στο Κριαρίτσι, τροχόσπιτα και μόνιμες κατασκευές έχουν κατακλείσει την παραλία. Στην Κληματαριά, σε εικόνα από drone, φαίνεται πως η ελεύθερη παραλία είναι ελάχιστη καθώς έχει καταληφθεί από ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Απάντηση