Άδωνις: Ο μέγας ευεργέτης της Αριστεράς

Αν μη τι άλλο, ο λατρευτός… μπουμπούκος πρέπει να πιστωθεί το αποτέλεσμα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

Όσα λέγει ο υπουργός Εργασίας πείθουν. Σε πείθουν να κάνεις το αντίθετο απ’ όσα λέγει. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε το «παρών» και σε αυτές τις εκλογές και μέγα μέρος από το αποτέλεσμα του β’ γύρου θα μπορούσε να πει κάποιος ότι του ανήκει.

Ένα ηχηρό παράδειγμα από τον τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισαν οι εκλογείς τις παρεμβάσεις του στωμύλου υπουργού, με την τσιριχτή φωνή και την υπερκινητική γλώσσα, είναι η επανεκλογή του δημάρχου Χαλανδρίου Συμεών Ρούσσου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, θορυβημένος από το αποτέλεσμα του α’ γύρου, όπου ο κ. Ρούσσος είχε ψηφιστεί από 11.080 πολίτες και συγκέντρωσε ποσοστό 42,84%, παρενέβη μέσω τουιταρίσματος, στο οποίο έγραφε «Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ διά του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον, αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα πέντε χρόνια μείνει με αυτόν τον δήμαρχο».

Καθώς φαίνεται, οι ψηφοφόροι το πήραν το μήνυμα του Άδωνη –μια και η επιεικώς άκομψη παρέμβασή του συζητήθηκε πολύ- και στον β΄ γύρο στήριξαν με μεγαλύτερο φανατισμό τον κ. Ρούσσο, ο οποίος έλαβε 14.038 ψήφους (2.958 περισσότερες από τον α΄ γύρο) και ποσοστό 60,77%.

Ύστερα απ’ αυτό κυκλοφόρησε η φήμη ότι κάθε φιλόδοξος υποψήφιος της Αριστεράς θα επιδιώκει να αποδοκιμαστεί εντόνως από τον Άδωνη για να δει τις κάλπες γεμάτες με ψηφοδέλτια υπέρ του. 

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης, μετεκλογικά έκανε μια απίθανη… ομορφιά: δήλωσε από τηλεοράσεως ότι ο Μπακογιάννης κακώς δέχθηκε να διεξαχθεί τηλεμαχία με αντίπαλό του τον κ. Δούκα, διότι οι ψηφοφόροι θα είχαν την ευκαιρία να τον δουν!

Δηλαδή, Μπακογιάννη ψηφίζεις μόνο αν δεν γνωρίζεις τον αντίπαλό του. Δεν αντέχει σε συγκρίσεις ο τλήμων Κωστάκης… Οι συλλέκτες αδώνειων μαργαριταριών ας κρατήσουν την ακόλουθη δήλωση στο αρχείο τους:

«Οι εκλογές δεν είναι άσκηση φιλανθρωπίας ή ευγένειας. Οι εκλογές είναι μια μάχη με στόχο να κερδίσεις. Εάν κάνεις κάποια κίνηση που αυξάνει το ρίσκο ενώ δεν χρειάζεται να το κάνεις, είναι λάθος. Ήταν πολύ ωραίο ντιμπέιτ, πολιτισμένο και ανθρώπινο, αλλά έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να δουν τον Δούκα».

Συγχαρητήρια, Άδωνη!

Του Παναγιώτη Λιάκου

Απάντηση