Εάν έχετε iPhone κάντε update τώρα – Η Apple προειδοποιεί τους χρήστες για κενό ασφαλείας

Αν έχετε iPhone, iPad ή Mac, πρέπει να ενημερώσετε άμεσα την συσκευή σας. Η Apple κυκλοφόρησε τα iOS και iPadOS 17.1.2, macOS Sonoma 14.1.2 και Safari 17.1 για macOS Monterey και macOS Ventura προκειμένου να επιδιορθώσει δύο εξαιρετικά κρίσιμα ελαττώματα του WebKit, τα οποία επηρεάζουν το Safari στον Mac και κάθε πρόγραμμα περιήγησης στα iPhone και iPad.

Η Apple αναφέρει ότι η zero-day ευπάθεια (που σημαίνει ότι ήταν προηγουμένως άγνωστη στους χρήστες και τους ερευνητές ασφαλείας) «μπορεί να έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης σε εκδόσεις του iOS πριν από το iOS 16.7.1», που έγινε διαθέσιμο τον Νοέμβριο για να διορθώσει μία άλλη σφάλμα zero-day ευπάθεια.

Δεν είναι σαφές αν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις εκμετάλλευσης της ευπάθειας στον Mac. Πρόκειται για την 20ή επιδιόρθωση zero-day ευπάθειας που εκδίδει η Apple το 2023.

«Η ενημέρωση του λογισμικού σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την ασφάλεια των συσκευών σας» τονίζει η Apple.

«Οι τελευταίες ευπάθειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν τόσο σε διαρροή δεδομένων όσο και σε αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα και φαίνεται να συνδέονται με στοχευμένες επιθέσεις που είναι συνηθισμένες εναντίον χρηστών υψηλού κινδύνου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος στρατηγικής της Jamf, Michael Covington.

Πώς να κατεβάσετε το update στο iPhone σας

Για να κατεβάσετε την νέα ενημέρωση στο iPhone σας ή το iPad, μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» και επιλέξτε την ενότητα «Γενικά». Πατήστε «Ενημέρωση λογισμικού» και θα δείτε την επιλογή να εγκαταστήσετε το iOS 17.1.2 τώρα. Στα Mac μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις Συστήματος». Πατήστε «Ενημέρωση λογισμικού» και πατήστε λήψη

Απάντηση