Η Ομιλία του Δημάρχου Ε. Καρρά κατά την ορκωμοσία του

Ομιλία μου στην τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δ.Σ., των Προέδρων και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων της περιόδου 2024-2028

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και βαθιά συγκινημένος. Για τρίτη φορά, χάρη στη δική σας στήριξη, με αξίωσε ο Θεός να δώσω όρκο, ενώπιον Θεού και ανθρώπων, για να συνεχίσω να υπηρετώ τον τόπο μας άοκνα, με συνέπεια, εργατικότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή κι ούτε θα ήθελα να πω πολλά αλλά θα μου επιτρέψετε να πω λίγα λόγια καρδιάς.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, που γεννά σε εμένα, αλλά και σε όλες και όλους τους αιρετούς, ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης, ευθύνη να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.

Ευχαριστώ την καθεμία και τον καθένα, που δώσαμε μαζί τη μάχη των εκλογών, καθώς πίστεψαν ότι το έργο που ξεκινήσαμε πρέπει να συνεχιστεί, πρέπει να συνεχίσει η προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δήμου μας.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου και στηρίζει τις επιλογές μου, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό πολλές φορές.

Ευχαριστώ τις υπαλλήλους και τους υπαλλήλους του Δήμου μας για την εξαιρετική συνεργασία και τη στήριξη του έργου μας.

Ευχαριστώ τα μέλη του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου, καθώς και των τοπικών συμβουλίων. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, όπως: πανδημία, ενεργειακή κρίση, πόλεμος της Ουκρανίας, μειωμένα έσοδα, πετύχαμε ένα τεράστιο έργο για το οποίο μπορούμε να νιώθουμε περήφανοι.

Αφήσαμε στο τέλος της θητείας μας ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Πολλά έργα υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται ή προγραμματίζονται σε κάθε τομέα. Ισόρροπα δώσαμε έμφαση στον αδύναμο συνάνθρωπο, στην παιδεία και στον πολιτισμό.

Και μετά τα ευχαριστώ που οφείλω στην καθεμία και στον καθένα, που με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλε στη δουλειά που έγινε όλα αυτά τα χρόνια, να εκφράσω μία ειλικρινή συγγνώμη σε όσες και όσους άθελά μου στεναχώρησα, εξαιτίας της πίεσης της δουλειάς και του άγχους να προλάβουμε ημερομηνίες ή εξελίξεις.

Η νέα αυτοδιοικητική περίοδος θα είναι για εμάς μία γεμάτη περίοδος, περίοδος δουλειάς. Και για όσους η τρίτη θητεία αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη για ενδεχόμενη κόπωση, να πω με το χέρι στην καρδιά ότι με βρίσκει, όπως και τις άλλες φορές, γεμάτο με όρεξη και έχοντας επιπλέον πλούσια εμπειρία και πολύτιμη γνώση. Πιο έτοιμος από κάθε άλλη στιγμή θα συνεχίσω να καθοδηγώ τους συνεργάτες μου, ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, συλλογικά για το καλό του τόπου μας.

Γόνιμη και δημιουργική επιθυμώ να είναι και η συνεργασία μου με τα μέλη της αντιπολίτευσης. Ακόμη κι αν υπάρχει διαφορετική προσέγγιση σε κάποια θέματα, εκτιμώ ότι μπορούν να μας βρουν ενωμένους οι σημαντικές αποφάσεις για τον τόπο μας.

Κι έτσι με αυτό το ενωτικό μήνυμα θα ήθελα να κλείσω τη σύντομή μου αυτή τοποθέτηση. Στις 2 Ιανουαρίου 2024 θα γίνει, όπως προβλέπει ο νόμος η εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και στις 3 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν οι ορισμοί των αντιδημάρχων.

Να πω φυσικά πως δουλειά υπάρχει για όλες και όλους. Κι έχω πλέον αποδείξει ότι έχω δώσει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει να προσφέρει, να προσφέρει, ακόμη κι αν κάποιες φορές δεν είναι καν αιρετός.

Η προσπάθειά μας είναι μεγάλη, όπως μεγάλη είναι και η αγάπη μας για τον τόπο. Με πίστη ότι στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς, το γραφείο μου ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτό για όλες και όλους.

Σας εύχομαι να έχετε καλή πρωτοχρονιά με υγεία και οικογενειακές στιγμές.

Σας ευχαριστώ”

Απάντηση